Hyppää sisältöön

Kesärenkaiden vaihtosesonki alkaa Itä-Suomessa – renkaiden hinnoissa odotettavissa jälleen nousua kesään mennessä

Itä-Suomessa renkaidenvaihto vilkastuu pääsiäisen pyhien jälkeen. Renkaiden hintojen povataan nousevan jälleen kesään mennessä rahtikulujen kasvun sekä materiaali- ja raaka-ainepulan vuoksi.

euromaster, hintojen korotus, kesärenkaat, talvirenkaat, nastat.
Kesärenkaiden vaihtokausi vilkastuu yöpakkasten hellittäessä. Kuva: Markku Rantala / Yle
Karina Huttunen

Renkaidenvaihto vilkastuu itäisessä Suomessa pääsiäisen jälkeen.

Joensuussa JV Renkaassa ja Joen Kumi rengasliikkeissä joitakin kymmeniä renkaita vaihdettiin jo ennen pyhiä, mutta suuremman ruuhkan odotetaan alkavan vasta lähipäivinä.

Kuopiolaisissa liikkeissä renkaanvaihtoja ei ole vielä pahemmin tehty. Rengaskulmassa on vaihdettu muutamiin autoihin renkaat ja Savon Renkaassa on sovittu ensimmäisiä vaihtoja tälle viikolle.

Kesärenkaiden vilkkain vaihtosesonki alkaa tyypillisesti, kun yöpakkaset hellittävät.

Autonrenkaiden hinnoissa on ollut nousupainetta viime vuodesta lähtien. Hintojen nousuun vaikuttavat rahtikulujen kasvu sekä materiaali- ja raaka-ainepula.

– Seuraava korotus tulee touko-kesäkuun taitteessa. Odotettavissa on 15–20 prosenttia nousua hintoihin, sanoo Teijo Hyttinen Savon Renkaalta.

Rengasliikkeistä kerrotaan, että jotkut asiakkaista ovat varautuneet hintojen nousuun ostamalla tulevan kauden renkaita valmiiksi.

– Talvirengaskauppaa on tehty normaalia enemmän. Venäjällä on valmistettu paljon talvirenkaita, mutta niitä ei sieltä nyt tule, niin voi tulla saatavuusongelmia hintojen nousun lisäksi, kertoo Juha Julkunen Rengaskulmasta.

Suosittelemme sinulle