Hyppää sisältöön

Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisen pyhinä, myös kelkkailijoita Koillismaalla

Pääsiäisen menoliikenne on käynnistymässä hiljalleen. Pyhien aikana valvotaan ajoneuvoliikennettä pääteillä ja kelkkailijoita Kuusamon seudulla.

Poliisin nopeusvalvontatutka
Pääsiäisen ajan liikenteenvalvonnassa keskitytään nopeuksiin, ajotapaan ja peräkärryjen kuormauksiin. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola

Poliisin valvonnan kohteena ovat pääsiäisen liikenteessä erityisesti nopeudet pääteillä.

Valvontaa kohdistetaan valtatie 4:n varrella Oulun seudulla, valtatie 5:llä Kainuussa sekä valtatie 20:n välillä Oulu-Kuusamo, joissa liikennevirrat kasvavat juhlapyhien aikana.

Tiestöllä on juuri otettu käyttöön kesänopeudet, joten sään mukainen ajotapa on nyt valttia. Yöpakkaset jäädyttävät sulamisvesiä, joten liukasta voi olla.

Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön ryhmänjohtaja ylikonstaapeli Jari Salmela kertoo, että liikennemäärät kasvavat kiirastorstaina illalla.

– Valvomme nopeuksia, ajotapoja ja esimerkiksi perävainujen kuormauksia. Tarkistamme, että onhan kuljettajalla ajokortin mukaan oikeus vetää jarrullista peräkärryä, kertoo Salmela.

Koillismaalla poliisi valvoo myös kelkkailijoiden ajoja maastoliikenteessä. Kelkkapartiot valvovat kelkkareiteillä Kuusamossa pääsiäisen pyhinä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle