Hyppää sisältöön

Elon Musk haluaa ostaa Twitterin 41 miljardilla dollarilla

Musk sanoo, että jos tarjousta ei hyväksytä, hän aikoo harkita asemaansa Twitterin osakkeenomistajana. Musk omistaa ennestään reilut yhdeksän prosenttia Twitteristä.

Elon Musk.
Musk omistaa ennestään Twitteristä reilut yhdeksän prosenttia. Kuva: Brendan Smialowski / AFP
Marika Harjumaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja ja avaruusyrittäjä Elon Musk on tarjoutunut ostamaan yhteisöpalvelu Twitterin 41,39 miljardilla dollarilla eli noin 38 miljardilla eurolla, kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Musk on maailman rikkaimpia ihmisiä, ja hänen omaisuutensa arvo on uutistoimisto Bloombergin mukaan noin 260 miljardia dollaria.

Twitterin hallituksen puheenjohtajalle Bret Taylorille lähettämässään kirjeessä Musk sanoo, että kyseessä on "paras ja viimeinen tarjous, ja jos sitä ei hyväksytä, aion miettiä uudestaan asemaani osakkeenomistajana".

Musk on ennestään Twitterin suurin omistaja, ja hänellä on salkussaan reilut yhdeksän prosenttia yhtiön osakkeista. Muskin mukaan Twitter edistää sananvapautta, mutta se toimisi paremmin yksityisomistuksessa.

– Twitterissä on erikoislaatuista potentiaalia. Minä vapautan sen, Musk sanoo.

Lue myös:
Analyysi: Sijoittajat innostuivat, kun teslamies osti osuuden Twitteristä – Elon Muskille kyse on kuitenkin enemmän egosta ja sananvapaudesta

Suosittelemme sinulle