Hyppää sisältöön

Poliisi kertoo lisää Rovaniemen koulupuukotuksesta – korostaa, että huhujen ja vihapuheen levittäminen on haitallista

Poliisi on päässyt nyt kuulemaan molempia osapuolia. Väkivallanteossa käytettiin teräasetta.

Poliisiauto seisoo Rantavitikan koulun pihalla oven edustalla
Rantavitikan koulu Rovaniemellä. Kuva: Minna Aula / Yle
Risto Koskinen

Lapin poliisilaitos on kertonut torstaina lisää Rovaniemen Rantavitikan yläasteella tapahtuneesta väkivallanteosta. Poliisi kertoo tiedotteessa, että se sai tiistaina puolenpäivän aikaan ilmoituksen, että Rovaniemellä Rantavitikan yläasteella oli tapahtunut väkivallanteko. Yläasteen oppilas oli puukottanut toista oppilasta ruokatauon aikana ruokalassa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että ensimmäinen poliisipartio saapui koululle kahden minuutin kuluttua ilmoituksesta, ja poliisi sai alaikäisen tekijän heti kiinni koulun tiloista.

Poliisi on päässyt nyt kuulemaan molempia osapuolia. Tiedotteessa todetaan, että väkivallanteossa käytettiin teräasetta. Koululla on järjestetty keskustelutilaisuus, missä poliisi on päässyt juttelemaan tapauksesta oppilaiden ja henkilökunnan kesken.

– Väkivallanteot ovat aina vakavia ja ne vaikuttavat useisiin henkilöihin. Haitallista on myös erilaisten huhujen tai vihapuheeksikin luokiteltavan materiaalin levittäminen, painottaa tutkinnanjohtaja Mikko Halme Lapin poliisilaitokselta.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa, eikä tapauksesta ole tässä kohtaa enempää tiedotettavaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle