Hyppää sisältöön

Classic salibandyfinaaleihin dramaattisten vaiheiden jälkeen – tasoitus neljä sekuntia ennen loppua, voitto rankkareilla

Classic voitti TPS:n rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 5–4 ja vei välieräsarjan voitoin 4–2.

Ville Lastikka
Ville Lastikka onnistui rangaistuslaukauskilpailussa. (Arkistokuva) Kuva: Esa Takalo / F-liiga
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Viisi edellistä salibandyn miesten Suomen mestaruutta voittanut Tampereen Classic eteni jännittävien vaiheiden jälkeen tänäkin vuonna finaaleihin.

Classic nousi tänään tasoihin TPS:ää vastaan vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Eemeli Salinin osumalla.

20 minuutin jatkoerä oli maaliton. Rangaistuslaukauskilpailussa Classicilta onnistuivat Ville Lastikka ja Mikko Leikkanen. Kun TPS:ltä ei onnistunut kukaan, Classic voitti ottelun maalein 5–4 ja välieräsarjan 4–2.

Classicilla oli mahdollisuus ratkaista finaalipaikka jo tiistaina kotikentällään. Se johti silloin 3–1, mutta TPS nousi voittoon jatkoajalla.

Torstaina Turussa TPS oli lähes koko ottelun ajan kuskin paikalla numeroiden valossa. Olli-Akseli Laine vei turkulaiset jo 3–1-johtoon toisessa erässä. Sami Johansson toi Classicin maalin päähän, mutta Jere Niemelän maalilla TPS karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Johansson teki Classicin kavennusmaalin ja Salin tasoitti viimeisillä sekunneilla.

Classic kohtaa finaaleissa Nokian KrP:n.

Suosittelemme