Hyppää sisältöön

Länsisatamaan suuntautuva rekkaruuhka jatkumassa iltaan asti – kuljettajat pyrkivät pyhiksi kotiin

Rekkaruuhkasta ei ole juurikaan haittaa muulle liikenteelle, kertoo poliisi. Helsingin satama suosittelee saapumaan satamaan julkisia liikennevälineitä käyttäen.

Helsingissä liikenne Länsisatamaan ruuhkautunut
Tiina Karppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingissä Länsisatamaan suuntautunut rekkaruuhka jatkuu.

Poliisin viestinnästä kerrottiin iltaseitsemän jälkeen, että satamassa olevaa rekkajonoa ei ole vielä saatu purettua. Viestinnässä ei osata sanoa, miten pitkä jono tällä hetkellä on tai mihin mennessä se saadaan purettua.

Aiemmin Helsingin poliisi arvioi, että rekkaruuhka saataisiin todennäköisesti purettua päivän laivoihin iltaan mennessä.

Iltapäivällä Hieman ennen neljää rekkajonon loppupää oli Helsingin poliisin mukaan suurin piirtein Verkkokaupan myymälän kohdalla. Verkkokauppa sijaitsee noin 750 metrin päässä Länsiterminaali T2:sta.

Vielä puoliltapäivin jonossa satamaan oli arviolta noin sata rekkaa.

– Ruuhka johtuu ilmeisesti siitä, että paikalle on kertynyt rekkoja, joista kaikkien kuskeilla ei ole matkalippua ostettuna valmiiksi. He pyrkivät pääsemään pyhiksi kotiinsa Viron suuntaan, kertoi komisario Janne Laukkanen Helsingin poliisista perjantaina aamupäivällä.

Paikalla oli Laukkasen mukaan pari poliisipartiota ohjaamassa liikennettä. Ruuhkasta ei ole juurikaan haittaa muulle liikenteelle.

Rekkoja jonossa.
Rekkaletka ulottui kauas satamasta. Kuva otettu 15. huhtikuuta. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Helsingin satama suosittelee saapumaan satamaan hyvissä ajoin ennen matkaa ja mieluusti julkisia liikennevälineitä käyttäen.

Henkilöautoilla matkustavia suositellaan kiertämään Tyynenmerenkatu ja käyttämään Länsisatamankatua, joka tulee Länsiterminaali T2:lle Ruoholahden suunnasta.

Ruuhkautuminen alkoi kiirastorstaina illalla. Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Juttua päivitetty 15.4. kello 19.45: Päivitetty tieto, että rekkaruuhka Helsingin Länsisatamassa jatkuu

Juttua päivitetty 15.4. kello 16.25: Rekkaruuhka on hiljalleen purkautumassa.

Suosittelemme sinulle