Hyppää sisältöön

PSS on voiton päässä mestaruudesta, päävalmentaja selittää, miten joukkue on noussut suosta: "Oli pitkä palaveri"

Porvoon Salibandyseura on voittanut finaalisarjassa kolme ottelua putkeen. TPS-päävalmentajan usko ei silti ole loppunut.

PSS:n pelaajat yhdessä mestaruuden jälkeen.
PSS juhli mestaruutta viime keväänä. Kuva: All Over Press
Joel Holma,
Veli-Matti Markkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Porvoon Salibandyseura on noussut naisten salibandyn F-liigassa voiton päähän mestaruudesta.

Hallitseva mestari PSS voitti kotonaan TPS:n 2–1 ja siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon. Sarja on katkolla keskiviikkona Turussa.

PSS oli finaalisarjassa tappiolla jo 0–2, mutta on voittanut kolme edellistä ottelua.

– Oli pitkä palaveri toisen hävityn pelin jälkeen. Uudistimme kokoonpanoa ja ensimmäinen voitto kotona antoi virtaa, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen selittää Yle Urheilulle tasonnostoa.

– Saimme kurssin käännettyä. Haalarit on laitettu niskaan. Olemme puristaneet vähemmän ja nauttineet enemmän, PSS-kapteeni Inka Lampinen kertoo.

Lampinen hehkutti ottelun tunnelmaa.

– Ihan mieletöntä, en kuule kentällä mitään. Harva pelaaja pääsee kokemaan tällaisen.

Sunnuntaina PSS meni 2–0-johtoon Celine Stettlerin ja Ella Holmbergin maaleilla ennen ensimmäisen erän puoliväliä. TPS:n Milla Nordlund kavensi ylivoimalla toisessa erässä.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander ei ole huolissaan, vaikka joukkueen pitää voittaa kaksi seuraavaa ottelua.

– Olimme 50 minuuttia parempi joukkue. Jos olemme kurinalaisempia, niin sitten tämä hoituu. Tästä jäi kiukkua keskiviikolle. Pitää säilyttää usko. Noilla maalipaikoilla meidän huippupelaajat osuvat.

Lue myös:

Hallitseva mestari PSS on noussut ahdingosta tasoihin TPS:ää vastaan finaalisarjassa: "Kaksi ensimmäistä peliä vähän katseltiin"

Classic salibandyfinaaleihin dramaattisten vaiheiden jälkeen – tasoitus neljä sekuntia ennen loppua, voitto rankkareilla

Suosittelemme