Hyppää sisältöön

Kouvottarien tappioton koriskevät jatkuu – ryösti heti kotiedun finaaleissa

Sarah Toeaina pussitti peräti 35 pistettä naisten Korisliigan ensimmäisessä finaalissa.

Sarah Toeaina Kouvottarien paidassa.
Sarah Toeaina oli iskussa ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu,
Roope Visuri

Kouvolan Kouvottaret on voittanut naisten Korisliigan ensimmäisessä loppuottelussa Kotkan Peli-Karhut lukemin 95–78 ja ottanut ensimmäisen kiinnityksen kolmella voitolla heltiävään Suomen mestaruuteen.

Kolme edellistä mestaruutta vieneellä Peli-Karhuilla oli kotietu loppuottelusarjaan, mutta Kouvottarien ryöstöretki onnistui 35 pistettä pussittaneen Sarah Toeainan johdolla. Rashida Timbilla teki 17 pistettä.

PeKa johti vielä kahdella pisteellä ennen päätösneljännestä. Seurahistoriansa ensimmäisiä finaaleja pelaava Kouvottaret vei kuitenkin viimeisen jakson 31–12.

– Ottelu ratkesi mielestäni Sarah Toeainan 1vs1-pelaamiseen ja myös toisella puolikkaalla Rashida Timbillan 1vs1-pelaamiseen, Peli-Karhujen valmentaja Mika Hartonen sanoi Ruudun haastattelussa ja kertoi, että jatkossa pitäisi Toeainaa puolustaa aiemmin kuin vasta kolmen sekunnin alueella.

– Me vain liidimme. Kun pääsemme vauhtiin ja itseluottamuksen taso nousee, kukaan ei voi pysäyttää meitä. Olemme tehneet paljon töitä viime kuukausina. On mukavaa nähdä, että se maksaa itsensä takaisin, Kouvottarien Toeaina hehkutti.

Kouvottaret on edennyt pudotuspeleissä voitosta voittoon, kun se selvitti ensimmäisellä kierroksella Tapiolan Hongan otteluvoitoin 2–0 ja välierissä Torpan Pojat 3–0.

Peli-Karhut yrittää ryövätä kotiedun takaisin itselleen torstaina, jolloin se vierailee Kouvolassa.

Lue lisää:

Lukiolaisjoukkue laittoi mestarisuosikin tiukoille koripallon SM-välierissä – valmentaja kertoo, miksi yllättävä menestys on mahdollista

Suosittelemme sinulle