Hyppää sisältöön

Turun raitiotien tarkemmat reittivaihtoehdot valmistuivat – katso mistä kiskot kulkisivat

Raitiotie voisi kulkea Tuomiokirkon ohi Uudenmaankatua pitkin, tai Tuomiokirkontorin läpi. Varissuolla päätepysäkki voisi olla useammassa eri kohdassa. Ydinkeskustassa vaihtoehtoina on koukkaus tai sivuraide matkakeskuksen kautta.

Spårvagn på Salutorget i Åbo.
Raitiotietä esiteltiin kauppatorilla vuonna 2018. Kuva: Yle/Peter Karlberg
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun raitiotien reittivaihtoehtojen alustavat luonnokset ovat valmistuneet kaupunkilaisten kommentointia varten.

Turku kaipaa asukkaiden mielipiteitä raitiotien linjavaihtoehdoista. Kaupunki kerää mielipiteitä tarkemmista reiteistä Kerro kantasi -verkkosivulla. Sivulta löytyy myös karttakuvia eri reittivaihtoehdoista.

Kyseessä on Varissuolta Kauppatorille ja edelleen satamaan kulkeva raide, josta on valmisteltu erilaisia tarkempia luonnoksia.

Tuomiokirkon kohdalla raitiotie voisi kulkea Uudenmaankatua pitkin tai Tuomiokirkontorin läpi. Varissuolla raitiotiellä on useampia mahdollisia päätepysäkkejä. Ydinkeskustassa raitiotien reitti kulkisi joko ratapihan kautta tai Eerikinkadun ja Humalistonkadun kautta.

Keskustassa vaihtoehtona on myös sivuraide, joka kulkisi erikseen matkakeskukselle.

Kaikkiaan reitillä on 17–20 pysäkkiä linjausvaihtoehdosta riippuen. Raitiotien matka-ajan satamasta Varissuolle on arvioitu olevan noin 35–40 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Turku perustaa hankeyhtiön valmistelemaan raitiotietä

Turku haluaa kaupunkilaiset mukaan raitiotiesuunnitteluun – kaupunkilaisilta kysytään toiveita pysäkeistä katumateriaaleihin

Tuoreet koetutkimukset paljastavat, että Turun ratikan vuoksi tehtävät arkeologiset kaivaukset kestävät vuosikausia ja maksavat miljoonia

Suosittelemme sinulle