Hyppää sisältöön

Sodankylä houkuttelee sote-ammattilaisia kesäksi – porkkanoina ilmainen asunto ja lippuja elokuvajuhlille

Työntekijät saavat myös vinkkipalkkion, jos onnistuvat houkuttelemaan uuden sote-alan työntekijän tai alan opiskelijan töihin Sodankylään vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Hoitaja kävelee terveyskeskuksen käytävällä.
Sodankylässä on ollut jo pitkään haasteita löytää riittävästi työnhakijoita ja sijaisia sote-alan tehtäviin. Kuvituskuva. Kuva: Mårten Lampén / Yle
Eeva Kuivas

Myös Sodankylä on herännyt houkuttelemaan sote-alan kesätyöntekijöitä kuntaan. Kunnan kesäsijaisille tarjoamien lisäetujen toivotaan houkuttelevan enemmän hakijoita sote-alan tehtäviin.

Kunta tarjoaa kesän ajan sijaisille ilmaisen asunnon sekä 200 euron kuukausittaisen rekrytointilisän. Tarjolla on myös lippuja Sodankylän elokuvajuhlille.

Kunta on korottanut hälytyskorvauksen määrää alkusyksyyn asti. Korotuksella halutaan kunnan mukaan kannustaa ja kiittää henkilöstöä, joka on valmis joustamaan silloin, kun ulkopuolista sijaista ei saada.

Työntekijät saavat vinkkipalkkion, jos onnistuvat houkuttelemaan uuden sote-alan työntekijän tai alan opiskelijan töihin vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Kunta on käynnistänyt myös some-kampanjan kesäsijaisten löytämiseksi.

Sodankylän kunnan mukaan sillä on jo pitkään ollut haasteita löytää riittävästi työnhakijoita ja sijaisia sote-alan tehtäviin. Kunnassa onkin aloitettu keskustelu muun muassa vuokratyövoiman hyödyntämisestä sekä kansainvälisestä hoitajarekrytoinnista.

Aiemmin hoitajien houkuttimista ovat päättäneet ainakin Tornio ja Pello.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle