Hyppää sisältöön

Venäjän ulkoministeriö nosti Ylen toimittajan esimerkiksi "epäeettisestä toimittajasta"

Tiedottaja Maria Zaharovan mukaan Ylen Pietarin-toimittaja puhui Butšan tapahtumista vääristellysti Ylen Ykkösaamussa.

Maria Zaharova maskissa tiedotustilaisuudessa, lähikuva.
Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan mukaan Ylen toimittaja on esimerkki "epäeettisestä toimittajasta". Kuva: STELLA Pictures/ddp/abaca press
Vilma Romsi

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova nosti tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa Ylen Pietarin-toimittajan Simo Ortamon esimerkiksi "epäeettisestä toimittajasta". Zaharova nosti asian esiin myös Venäjän ulkoministeriön Twitter-tilillä.

Ortamo nosti Ylen Ykkösaamun mediakatsauksessa 7. huhtikuuta esiin Venäjän valheellisia väitteitä Ukrainan tapahtumista.

Hän nosti esimerkiksi serbialaisasiantuntijan vertauksen Butšan tapahtumien ja Kosovon Račakissa vuonna 1999 tapahtuneen verilöylyn välille – asiantuntija väitti perusteetta molempia lännen lavastukseksi.

– Todellisuudessa vertaus on osuva, mutta muista syistä. Patologi Helena Rannan johtama suomalaistiimi keräsi aikanaan todisteita, jotka viittaavat Račakin uhrien olleen aseettomia siviilejä, Ortamo sanoi Ykkösaamussa.

Nyt Venäjän ulkoministeriön mukaan Ortamo on esittänyt vääristeltyjä väitteitä tapahtumista, joilla ei ole tekemistä toistensa kanssa.

Ortamon mukaan on tyypillistä, että Venäjä syyttää ulkomaista mediaa vääristelystä ja valehtelusta.

– Se kertoo siitä, millainen tilanne Venäjällä on ylipäänsä tällä hetkellä, Ortamo sanoi keskiviikkona.

Ylen Pietarin-toimittaja Simo Ortamo nosti esiin Venäjän väitteitä Ukrainasta tässä Ykkösaamun jaksossa:

Suosittelemme sinulle