Hyppää sisältöön

Taikahuilun varjolla tuo Vaasaan oopperan ilman sanoja ja kieltä – musiikin ja varjoteatterin voimalla

Kuula-opisto ja Pikku Aasin nukketeatteri ovat valmistaneet yhteistyönä kieleen perustumattoman esityksen Taikahuilun varjolla. Ukrainalaisille lapsille perheineen on oma esitys.

Kuvassa neljäsosaviulu
Taikahuilun varjolla -esityksen musiikista vastaavat Vaasan kaupungin Kuula-opiston huilu-, viulu-, sello- sekä piano-oppilaat ja varjoteatterista Pikku Aasin nukketeatteri Kuva: Heini Holopainen / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasassa on tehty Taikahuilu -oopperan pohjalta uudenlainen teos. Kuula-opisto ja Pikku Aasin nukketeatteri ovat valmistaneet yhteistyönä kieleen perustumattoman esityksen Taikahuilun varjolla.

Esityksessä Taikahuilu-oopperan tarina kerrotaan kokonaan ilman sanoja, musiikin ja varjoteatterin keinoin.

Kaikille avoin esitys on huomenna lauantaina.

Esityksen musiikista vastaavat Vaasan kaupungin Kuula-opiston huilu-, viulu-, sello- sekä piano-oppilaat ja varjoteatterista Pikku Aasin nukketeatteri. Oopperaelämystä täydentää Taikonin kuvataideryhmien Taikahuilu-aiheinen näyttely, joka on esillä Kuula-opiston aulassa.

Esityksen ovat valmistaneet Cosimo Galiano ja Anna Lamouche Pikku Aasin nukketeatterista sekä noin 20 Kuula-opiston oppilasta ohjaajiensa Sanna Mikkola-Blombergin, Anna Roosin, Anton Ylikallion, Selja Saineen, Salla Knifin ja Johanna Toppisen johdolla. TaiKonin kuvataideryhmiä on ohjannut Alli Alho.

Suosittelemme