Hyppää sisältöön

Nuoret työllistämisstipendin saaneet urheilijat tuovat somessa esille Vaasaa urheilukaupunkina

Urheilijoiden valinnassa otettiin tänä vuonna otettu huomioon myös markkinointi ja miten nuoret urheilijat toisivat esille Vaasaa urheilukaupunkina. Kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian työllistämisstipendi on jaettiin 23 liikunnan parissa työskentelemisestä kiinnostuneelle vaasalaisnuorelle.

Naisten jalat telinevoimistelupuomilla
Työllistämisstipendin saajissa on monien lajien edustajia Vaasassa, mm. telinevoimistelu on edustettuna. (kuvituskuva) Kuva: Rajoitettu k
Ulla Kuivasmäki

Vaasassa nuoret urheilijat, jotka saivat työllistamisstipendin otetaan mukaan kaupungin markkinointiin.

Kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian työllistämisstipendi on jaettu 23 liikunnan parissa työskentelemisestä kiinnostuneelle vaasalaisnuorelle.

Urheilijoiden valinnassa otettiin tänä vuonna otettu huomioon myös markkinointi ja miten nuoret urheilijat toisivat esille Vaasaa urheilukaupunkina.

Valitut edustavat monipuolisesti eri urheilulajeja, mm. telinevoimistelua, uintia, painia, breakdancea, cheerleadingia ja amerikkalaista jalkapalloa. Stipendin saaneet nuoret tulevat kertomaan harjoittelustaan kesän ajan Vaasanseudun urheiluakatemian Instagram-sivulla.

Vaasan kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian yhteistyössä mahdollistama urheilijoiden työllistämisstipendi myönnetään seurojen, akatemiavalmentajien sekä Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtajan ehdotusten perusteella.

Nuoret urheilijat saavat viettää kesän treenaten lajinsa parissa, mutta saavat samalla kokemusta työnteosta ja pystyvät tienaamaan urheilullaan palkkaa. Samalla he tulevat saamaan harjoittelulleen taloudellista tukea yhden tai kahden viikon ajan.

– Samalla nuoret pääsevät jakamaan tietoutta lajistaan ja innostamaan muitakin nuoria liikkumaan, joten tästä monimuotoisesta toimintatavasta hyötyvät kaikki. Tämä on koettu todella positiiviseksi tueksi ja olemme ilolla mukana innostamassa nuoria unelma-ammattiinsa, Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski kertoo.

Työllistämisstipendi on suunnattu 14-24-vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Vaasassa.

– Työllistämisstipendi on koettu toimivaksi tavaksi tukea huipulle tähtääviä nuoria urheilijoita ja se on saanut jo valtakunnallistakin huomiota urheilupiireissä. Nuoret urheilijamme saavat mahdollisesti myös ensimmäisen kokemuksen kesätyöstä tämän mahdollisuuden kautta. Urheilijoiden valinnassa on tänä vuonna otettu huomioon myös markkinointi ja miten nuoret urheilijat toisivat esille Vaasaa viihtyisänä ja menestyksekkäänä urheilukaupunkina, Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin.

Somepostausten lisäksi urheilijat pitävät tuetun jakson aikana harjoituspäiväkirjaa, johon oma valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

Suosittelemme sinulle