Hyppää sisältöön

Poliisi on selvittänyt alkuvuonna eri puolilla Suomea tapahtuneen mökki- ja asuntomurtojen sarjan

Poliisi epäilee rikossarjasta kolmea ulkomaalaista henkilöä, jotka tulivat tammikuussa Suomeen Tornion kautta. Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeudessa tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Poliisiauto talvella
Epäillyt otettiin kiinni tammikuussa Lahdessa. Kuva: Jari Kärkkäinen / Yle
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi laajan asuntoihin kohdistuneen murtosarjan tutkinnan.

Poliisille ilmoitettiin viime tammikuussa 22 murrosta eri puolilla Lappia, Pohjois-Pohjanmaata ja Pohjois-Savoa. Pääsääntöisesti varkaat ovat murtautuneet vapaa-ajan asuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleisiin asuntoihin oli murtauduttu.

Esitutkinnan mukaan rikossarjasta epäillään kolmea ulkomaalaista henkilöä.

Poliisi otti heidät kiinni tammikuussa Lahdessa ja löysi heidän hallustaan suuren määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja.

Tutkinnassa selvisi, että epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessa välissä Tornion kautta.

He murtautuivat aluksi lukuisiin asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajanasuntoihin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sen jälkeen he jatkoivat rikosten tekemistä Kuopiossa ja Rautavaaralla. Suurimman osan varkauksista epäillyt tekivät Lapissa vapaa-ajan asuntoihin.

Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.

Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat rikokset. Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä.

Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

Suosittelemme