Hyppää sisältöön

Ruotsin salibandyn naisten Superfinaali toisinto viime vuodesta – neljä suomalaispelaajaa juhli liki 10 000 katsojan edessä

Kaupin sisarukset Oona ja Veera, My Kippilä sekä Tuulia Aho juhlivat Ruotsin mestaruutta. Nelikon seura Thorengruppen voitti Superfinaalissa maalein 5–4 Pixbon, jonka riveissä pelasivat suomalaisista Mia Karjalainen ja Laura Manninen.

Veera (vas.) ja Oona Kauppi EFT-kotiturnauksessa 17.10. 2021
Veera (vas.) ja Oona Kauppi edustavat Suomen maajoukkueen lisäksi Ruotsin mestaruuden uusinutta Thorengruppenia. Kuva: Tomi Hänninen
Henri Pitkänen,
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Neljä suomalaispelaajaa juhlii naisten salibandyn Ruotsin mestaruutta. Oona ja Veera Kauppi, My Kippilä ja Tuulia Aho pääsivät juhlimaan mestaruutta Thorengruppenin paidassa heidän seuransa kaataessa Pixbon maalein 5–4.

Myös Pixbon riveissä nähtiin suomalaisväriä, kun Laura Manninen ja Mia Karjalainen saivat kaulaansa hopeiset mitalit. Yli sata maaottelua pelannut Karjalainen, 34, on ilmoittanut päättävänsä mittavan peliuransa finaaliin.

Ruotsin Superfinaali pelattiin Tukholman Globen-hallissa, jossa uumajalaisseuran mestaruusjuhlia todisti yhteensä 9 859 silmäparia. Yleisömäärä on vakuuttava, sillä naisten loppuottelu palasi takaisin yleisön eteen kahden vuoden tauon jälkeen.

Ruotsin mestaruus on Thorengruppenille toinen putkeen. Västerbottenilainen salibandyseura kaatoi Pixbon myös edelliskaudella naisten loppuottelussa.

Suomalaiset pääsivät myös finaalissa tulossarakkeisiin. Oona Kauppi iski avauserässä Thorengruppenille ottelun toisen maalin, kun taas Manninen tarjoili Pixbon kavennusosuman viiden minuutin kuluttua. Pixbon Karjalainen antoi myös yhden maalisyötön ottelun kolmannessa erässä.

Mestaruuden vienyt Thorengruppen hallitsi ottelua ja maalintekoa toisen erän alkuun saakka. Uumajalaiset iskivät 4–1-lukemat tulostaululle, kunnes Pixbon Emma Stenberg toimitti pallon maalille ja se pomppi Thorengruppen-puolustuksen jaloista maaliin. Pixbon kiri toi joukkueen maaliin päähän vielä minuutti ennen kamppailun päätöstä, mutta se ei kantanut tasoitukseen asti.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi nousi kaksi maalia finaalissa Thorengruppenille laukonut Maja Viström, joka valittiin joulukuussa naisten MM-kisojen finaalissa ottelun parhaaksi. Tulitukea hän sai maalin ja kaksi syöttöä tehoilleelta Emelie Wibronilta, joka MM-finaalissa iski ratkaisevan jatkoaikamaalin Suomen verkkoon.

Miesten loppuottelussa IBF Falun nappasi kolmannen peräkkäisen mestaruutensa lyömällä Kalmarsundin 5–4. Miesten mestaruuden on voittanut vuodesta 2010 lähtien joko Falun tai Storvreta, ja Falunilla titteleitä on vuodesta 2013 lähtien jo seitsemän.

Myös Sveitsissä suomalaismestareita

Sveitsissä pelattiin lauantaina myös Superfinaalit, joista naisten ottelu viime vuoden mestarin Kloten-Dietlikon Jetsin ja Piranha Churin välillä pelattiin ensin. Jets uusi mestaruutensa murskaamalla churilaiset peräti 9–0. Suomalaishyökkääjät Jenna Taivaloja ja Laura Pakarinen pääsivät juhlimaan mestaruutta Klotenissa 3 132 katsojan edessä.

Miesten loppuottelussa Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen edustama SV Wiler-Ersigen hävisi Grasshopper Clubille Zürichistä vähämaalisessa ottelussa 1–2. Ottelua oli seuraamassa lähes 6 000 katsojaa. Wiler hävisi myös viime vuoden finaalin niukasti, silloin FB Könizille 2–3. GC oli voittanut edellisen kerran mestaruuden keväällä 2016, Wilerin edellinen pytty on kolmen vuoden takaa.

Uutista päivitetty klo 19.42: lisätty tiedot myös Sveitsin miesten finaalista.

Lue myös:

Ruotsin salibandyfinaali on myös tähtipelaajien unelmien täyttymys – Oona Kauppi odottaa superottelua: "Edessä on uran isoin peli"

Naisten salibandymestaruus venyi seiskapeliin – Höynälä nousi TPS:n sankariksi jatkoajalla: "Tullut kotona vähän sanomista, kun ei ole oikein osunut"

Salibandya viime vuodet hallinnut Tampereen Classic pelastui Ville Lastikan maaleilla – Juha Kivilehto voi tehdä historiaa: "Säästeltiin häntä"

Suosittelemme