Hyppää sisältöön

HS: Fennovoiman pääurakoitsijalla vaikeuksia maksaa laskujaan Suomessa

Venäläisellä Titan 2 -yhtiöllä on kaksi yhtiötä Suomessa. Helsingin sanomien mukaan Titan-2 Finland -osakeyhtiöllä ja Titan-2-sivuliikkeellä on ollut toistuvia maksuvaikeuksia.

Hanhikiven voimalan rakennustyömaa n portti Pyhäjoella
Titan-2 toimii Fennovoiman ydinvoimalahankkeen pääurakoitsijana Pyhäjoella. Sen tehtävänä on muun muassa suunnittelu, asennustyöt sekä maa- ja vesirakentaminen. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Risto Ukkonen

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman venäläisurakoitsijalla on maksuvaikeuksia Suomessa uutisoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan venäläisen pääurakoitsijan Titan 2 -yhtiön Suomen-yhtiöt ovat toistuvasti jättäneet laskujaan maksamatta. Myös tilinpäätöstietoja on jätetty toimittamatta kaupparekisteriin.

Helsingin Sanomien mukaan luottotietoyhtiö on luokitellut Titanin kaksi suomen yhtiötä huonoimpaan mahdolliseen perintäluokkaan. Lehdessä tilannetta kommentoineen Titanin suomalaisyhtiön edustajan mukaan maksuhäiriöt eivät estä Fennovoiman töiden jatkamista Pyhäjoella.

Titan-2 toimii Fennovoiman ydinvoimalahankkeen pääurakoitsijana. Sen tehtävänä on muun muassa suunnittelu, asennustyöt sekä maa- ja vesirakentaminen.

Ukrainan sota ei pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua, vaikka poliitikkojen puheista olisi voinut päätellä toisin

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle