Hyppää sisältöön

Harri Rovanperä hehkuttaa poikansa paineensietokykyä – rallitähden isä ei yllättynyt hurjasta voittoajosta: "Tiesin, että nyt tulee kova veto"

Toyotan Kalle Rovanperä, 21, uhmasi todennäköisyyksiä ja nousi sunnuntaina upeaan voittoon Kroatian MM-rallissa. Suomalainen johtaa rallin MM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen, mutta Harri-isän jalat pysyvät vielä tiukasti maassa.

Kalle Rovanperä poseeraa kameroille Kroatian MM-rallin voiton jälkeen.
Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa 29 pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Kuva: Lehtikuva
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Rovanperä vietti viikonlopun autotallissa ja seurasi tiiviisti poikansa Kallen uskomatonta nousua Kroatian MM-rallin voittoon. Toyota-kuski ajoi kilpailun päättäneellä Power Stagella hurjan pohja-ajan, johon Hyundain Ott Tänak ei pystynyt vastaamaan.

– Ei muuta voi sanoa kuin että mahtavaa tekemistä. Se kertoo, että pojan paineensietokyky on todellakin hyvä, Harri Rovanperä iloitsee puhelimitse.

Kalle Rovanperä oli hallinnut kilpailua perjantaista asti, mutta hänen johtonsa suli viimeistä edellisellä erikoiskokeella väärään rengasvalintaan Kroatian vaihdelleissa olosuhteissa.

Monet, niin Kalle Rovanperä itse kuin Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ajattelivat ennen päätöserikoiskoetta, ettei suomalainen voisi enää voittaa. Itsekin rallin MM-sarjassa aikoinaan kilpaillut Harri Rovanperä sen sijaan osasi odottaa pojaltaan kovaa tulosta kisan huipennuksesta.

– Power Stage oli juuri sitä, mitä odotinkin. Kelistähän ei tiedä, että kuinka paljon on likaa, mutaa ja kakkaa siellä tiellä. Sitä on vaikea kotisohvalta seurata ja tietää. Mutta kyllä minä tiesin, että edellisellä pätkällä tuli sen verran pataan, että nyt tulee kova veto pojalta, Rovanperä sanoo.

Iso hauiksennäyttö muille

Harri Rovanperä toivoo, että Kalle-poika ehtii pyörähtää Suomessa tällä viikolla. Isä ja poika ehtivät vaihtaa vain muutaman sanan voiton jälkeen sunnuntai-iltana.

– Toivon mukaan puolen viikon maissa nähdään pyräykseltä, jos Kalle tulee käymään Suomessa. Hän ei eilen vielä tiennyt, kerkeääkö tulemaan. Varmaan sitten jutellaan vähän lisää aiheesta. Pojat tekevät oman hommansa kilpailuviikonloppuna, enkä minä puutu niihin, Rovanperä kertoo.

Voitto oli suomalaiselle toinen peräkkäinen, ja uran ensimmäinen asfaltilla. Harri Rovanperän mukaan voitto oli kova hauiksennäyttö muille.

– Ehdottomasti oli, ei siitä ole kahta kysymystäkään. Ensimmäinen asfalttiralli on nyt voitettu, mutta vaikeat sorakisat ovat tulossa. Kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä tietenkin.

Kalle Rovanperä, 21, johtaa MM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen, mutta Harri-isä ei lähde vielä asioiden edelle.

– Pitkä kausi on kuitenkin vasta alussa, se täytyy muistaa. Mielestäni lokakuussa kannattaa sitten katsoa, missä mennään, Harri Rovanperä muistuttaa.

Lue myös:

Kalle Rovanperän huiman vireen taustalla "tarkan markan peliä" – asiantuntija muistuttaa lähimmän työtoverin merkityksestä: "Ei tahdota arvostaa samalla tavalla"

Kalle Rovanperä voitti huiman sekuntikamppailun ja ylsi harvalukuiseen joukkoon jo 21-vuotiaana: "Urani kovin ja vaikein voitto"

Kommentti: Kalle Rovanperän tyyli oli taas tilastoja ällistyttävämpi – suomalaiskuljettaja nosti rallihistoriaan uuden lausahduksen

Suosittelemme sinulle