Hyppää sisältöön

Poliisilla on epäily tekijästä tuhoisan päiväkotipalon tutkinnassa Pirkkalassa – tapahtuneesta liikkuu video, kertovat useat

Päiväkodissa on neljä ryhmää ja yli 60 lasta. Heidät pitää sijoittaa hoitoon muihin päiväkoteihin tai järjestää korvaavat tilat jostain.

Pirkkalassa sammutetaan tulipaloa.
Pirkkalan Kurikansiiven päiväkodin kattorakenteita tuhoutui laajasti tulipalossa maanantaina 25. huhtikuuta 2022. Kuvaaja: Jesse Jyrälä
Anu Leena Hankaniemi

Päiväkoti paloi käyttökelvottomaksi Pirkkalassa maanantaina illalla. Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi jo illalla, että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Pirkanmaalla poliisi tutkii päiväkodin tulipaloa rikoksena, koska alkutietojen perusteella vaikuttaa poliisin mukaan siltä, että tulipalo on sytytetty tahallaan.

Poliisilla on epäily teon tekijästä. Rikosta tutkitaan tuhotyönä.

Pirkkalan someryhmissä usea keskustelija kertoi, että tapahtuneesta liikkuu video. Yle sai vahvistuksen yhdeltä videon nähneeltä vanhemmalta, jonka mukaan videolla näkyisi palon alku. Muuta tietoa videosta ei ole. Poliisilla on nähnyt jonkin tallenteen, mutta ei ole tietoa, auttoiko tämä pääsemään epäillyn jäljille.

Tutkinta on Sisä-Suomen poliisin mukaan vasta alkuvaiheessa, minkä vuoksi poliisi ei vielä tiedota enempää.

Päiväkoti käyttökelvoton

Pirkkalan Aittokorventiellä sijaitsevan Kurikansiiven päiväkodin kattorakenteita tuhoutui laajasti tulipalossa maanantaina.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen kello 19:ää. Palo on todennäköisesti edennyt ulkoseinärakenteista kattorakenteisiin, mutta ei ehtinyt levitä päiväkodin sisätiloihin nopean sammutuksen ansiosta.

Sisätilat kärsivät kuitenkin mittavista savuvahingoista ja lievistä vesivahingoista, eikä rakennus ole käyttökuntoinen.

Sammutuksen jälkeen pelastuslaitoksen yksiköt tuulettivat vielä sisätiloja sekä valvoivat tilannetta. Myöhemmin asia siirrettiin jälkivahinkojen torjunnasta vastaavalle yritykselle.

Kattorakenteista saatiin pelastetuksi yli puolet. Kukaan ei loukkaantunut. Päiväkodissa on neljä ryhmää, yli 60 lasta. Heidät pitää sijoittaa hoitoon muihin päiväkoteihin tai järjestää korvaavat tilat jostain.

Pirkkalassa sammutetaan tulipaloa.
Rakennus kärsi mittavat vahingot Pirkkalassa. Kuva: Jesse Jyrälä

Lue lisää:

Pirkkalalaisen päiväkodin tulipalo sekoitti monen perheen arjen – "Ajatus tahallisuudesta vetää sanattomaksi"

Pirkkalassa Kurikansiiven päiväkoti on toistaiseksi käyttökelvoton tulipalon jäljiltä – paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Pirkkalassa päiväkodin katto tuhoutui laajasti tulipalossa – paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Suosittelemme sinulle