Hyppää sisältöön

Viidessä eteläpohjalaiskunnassa väkimäärä kasvoi alkuvuoden aikana

Tilastokeskuksen ennakkotiedot alkuvuodelta antavat myönteistä viestiä muutamaan eteläpohjalaiskuntaan. Plussalla ovat vuoden aloittaneet Seinäjoen lisäksi myös Lapua, Alavus, Kauhava ja Isojoki.

Kurikan tontteja jonotettiin keväällä. Kuva: Kurikan kaupunki
Elina Niemistö

Jopa viidessä eteläpohjalaiskunnassa väestönkasvu on ollut positiivista alkuvuoden aikana. Väkimäärä on kasvanut Alavudella, Lapualla, Kauhavalla, Isojoella ja Seinäjoella.

Myönteinen tai neutraalikin väestönkasvu on ilon asia maakunnassa, jonka väestöennusteet kertovat kerta toisensa jälkeen karuja lukuja. Toki mihinkään riehaantumiseen ei nytkään ole aihetta. Kauhavan ja Alavuden väestö kasvoi kahdella ja Isojoen neljällä. Seinäjoenkin kasvu oli tavallista pienempää.

Seinäjoen väkimäärä lisääntyi vain 41:llä, kun esimerkiksi vuosi sitten samaan aikaan kasvu oli yli 200 asukasta. Lapuan väkimäärä on lisääntynyt 21:llä.

Yllättäen Seinäjoen imussa yleensä plussalle yltäneen Ilmajoen väestö on vähentynyt 24:llä tammi-maaliskuussa. Eniten väkeä katosi alkuvuonna Kurikasta (-73), Alajärveltä (-31) ja Ähtäristä (-36). Heikko oli myös Soinin alkuvuosi, sillä väkimäärä supistui 21:llä.

Asia käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: Etelä-Pohjanmaan väki vähenee rajusti tuoreimmassakin väestöennusteessa – Soinin ja Vimpelin väestä katoaa kolmannes

Suosittelemme sinulle