Hyppää sisältöön

Pyhärannasta potkut saanut ex-kunnanjohtaja valittaa irtisanomisestaan

Pyhärannan kunnanvaltuusto erotti kunnanjohtaja Harri Hiitiön kokouksessaan 15. maaliskuuta. Erottamisen syynä oli luottamuspula. Hiitiö on nyt valittanut irtisanomisesta Turun hallinto-oikeuteen.

Pöytyän virasta pidätetty vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö.
Harri Hiitiö pidätettiin virasta 31.12.2021 ja erotettiin Pyhärannan kunnanjohtajan virasta 15.3.2022. Arkistokuva. Kuva: Yrjö Hjelt / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Pyhärannan entinen kunnanjohtaja Harri Hiitiö on valittanut potkuistaan Turun hallinto-oikeuteen.

Pyhärannan kunnanvaltuusto erotti kunnanjohtaja Harri Hiitiön kokouksessaan 15. maaliskuuta. Erottamisen syynä oli luottamuspula. Sitä ennen Hiitiö pidätettiin virasta luottamuspulan vuoksi.

Hiitiön mukaan hän valittaa lähinnä virasta pidättämiseensä.

– En nähnyt siihen perusteita. Se on valituksen keskiössä. Toinen asia on se, että minulla ei ollut johtajasopimusta, eli virkavaalia ei oltu vahvistettu, joten koskeeko kuntalain pykälä 43 sitten ollenkaan irtisanomistani? Tämä on rakennettu niin, että kun luottamus menee, niin voidaan irtisanoa, mutta koska johtajasopimusta, joka olennaisesti liittyy tähän irtisanomiseen, ei ole, niin mikä on ollut peruste, Hiitiö kertoo valituksen taustoista Ylelle.

Pyhärannassa on kuntapoliitikassa ollut pitkään riitoja. Kunnanjohtaja on vaihtunut jo kuusi kertaa lyhyen ajan sisällä. Harri Hiitiö ehti johtaa Pyhärantaa heinäkuusta 2018 alkaen.

Pyhäranta aikoi aloittaa uuden kunnanjohtajan etsinnän heti, kun valitusaika Hiitiön irtisanomisesta on kulunut umpeen. Nyt uuden kunnanjohtajan haku venyy.

Suosittelemme