Hyppää sisältöön

Pirkkalalaisen päiväkodin tulipalo sekoitti monen perheen arjen – "Ajatus tahallisuudesta vetää sanattomaksi"

Kurikansiiven päiväkodin lapsista osa on tarkoitus sijoittaa lähipäiväkoteihin. Varhaiskasvatusyksikön johtaja kiittää vanhempia korvaavan hoidon pikaisesta järjestämisestä.

Maanantai-iltainen tulipalo pirkkalalaisen Kurikansiiven päiväkodilla herättää tunteita niin lapsissa, vanhemmissa kuin päiväkodin henkilökunnassa. Päiväkodin varhaiskasvatusyksikön johtaja Johanna Juurikorpi uskoo kuitenkin tästäkin selvittävän. Video: toimittaja Valtteri Kujansuu, kuvaaja Antti Eintola / Yle
Päivi Solja
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkkalan Aittokorventiellä sijaitsevan Kurikansiiven päiväkodin kattorakenteita tuhoutui laajasti tulipalossa maanantaina.

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Johanna Juurikorpi kuuli tulipalosta illalla. Hän lähti heti tapahtumapaikalle.

– Juttelin ensin palopäällikön ja sen jälkeen poliisien ja kunnan hallintopuolen henkilöiden kanssa. Sovimme, että perheille ilmoitetaan mahdollisimman pian. Meillä on käytössä Päikky- ja Vilma-viestit, joita käytämme aina, kun on jotain tiedotettavaa.

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi jo illalla, että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

– Ajatus tahallisuudesta herättää tosi surullisia ajatuksia. Vetää sanattomaksi, Juurikorpi huokaa.

Lapsia saapui alle kymmenen

Kurikansiiven päiväkodissa on laskennallisia paikkoja 80. Tällä hetkellä päiväkodissa on neljä ryhmää, ja lapsimäärä vaihtelee 60-70 välillä.

Siiven lapsia on ollut tänään paikalla alle kymmenen. He ovat nyt naapuriyksikössä Kurikankulman päiväkodin ja koulun eri tiloissa.

– Monessa perheessä lapsi on kotona tai jossain muussa hoidossa tämän päivän. Perheet saivat hoidon järjestettyä tosi hyvin – kiitos heille siitä, kun tässä on nyt kuitenkin järjesteltävää paljon.

Lapsia tulee mahdollisesti huomenna tai loppuviikosta enemmän hoitoon. Mihin loput lapset Pirkkalassa sitten menevät?

– He menevät Kurikankulmaan. Meillä on myös Kurikanhelmen päiväkoti saleineen käytettävissä. Kurikassa on neljä päiväkotia – kaksi lasten ryhmää voisi palata tähän ja kaksi sijoitettaisiin sitten lähipäiväkoteihin.

Tulipalosta kärsineellä Kurikansiiven päiväkodilla oli tiistaiaamuna hiljaista.
Tulipalosta kärsineellä Kurikansiiven päiväkodilla oli tiistaiaamuna hiljaista. Kuva: Valtteri Kujansuu / Yle

Tapahtunut herättää tunteita

Maanantai-illan tulipalo vahingoitti erityisesti päiväkodin kattorakenteita. Sisätilat kärsivät jonkin verran savu- ja vesivahinkoja, eikä rakennus ole toistaiseksi käyttökunnossa.

Mitä tapahtunut sitten merkitsee lapsille? Kysymys nostaa kyyneleet varhaiskasvatusyksikön johtajan silmiin.

– Varmasti tämä herättää lapsissa paljon kysymyksiä, pelkoa ja monenlaisia tunteita, niin kuin meissäkin. Mutta eiköhän me yhdessä selvitä tästä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 27.4. kello 23 asti.

Lue lisää:

Pirkkalassa päiväkodin katto tuhoutui laajasti tulipalossa – paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Pirkkalassa Kurikansiiven päiväkoti on toistaiseksi käyttökelvoton tulipalon jäljiltä – paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Suosittelemme