Hyppää sisältöön

TS: Turun yliopiston verkossa saattoi nähdä jopa 3 000 opiskelijan arkaluonteisia tietoja – tietoturva-aukko korjattu

Turun yliopiston sähköisessä järjestelmässä oli Turun Sanomien mukaan tietoturva-aukko, jonka takia opiskelijat näkivät omien tietojensa lisäksi myös muiden opiskelijoiden tietoja.

Turun yliopiston hallintorakennus ulkoa kuvattuna.
Turun yliopisto on korjannut tietoturva-aukon. Arkistokuva. Kuva: Yle/Philip Stenkula
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun yliopiston sähköisissä järjestelmissä on tapahtunut tietoturvaloukkaus, kertoo Turun Sanomat.

Tietoturva-aukon takia opiskelijat pääsivät katsomaan toisten opiskelijoiden arkaluonteisia tietoja sähköisessä hakemuslomakejärjestelmässä, jossa anotaan esimerkiksi lisäaikaa opinto-oikeuteen. Järjestelmän aukko paljastui, kun Turun Sanomien mukaan yksi opiskelijoista teki asiasta ilmoituksen Turun yliopistolle.

Tietosuojavirheen takia järjestelmässä on katsottu ainakin 21 henkilön tietoja luvatta. Järjestelmässä oli kaikkiaan yli 3 000 hakemusta.

Lehdelle yliopisto kertoo, että viitteitä rikollisesta toiminnasta ei ole havaittu ja yliopisto on ollut yhteydessä järjestelmän käyttäjiin ja myös niihin opiskelijoihin, joiden tietoja ulkopuoliset ovat katsoneet.

Turun Sanomien mukaan Turun yliopisto on tehnyt ilmoituksen tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetulle. Yliopiston mukaan tietoturva-aukon syynä oli työntekijän ihnimillinen virhe.

Suosittelemme