Hyppää sisältöön

Pirkkalan päiväkotitulipalo sai alkunsa tulitikkuleikeistä, kertoo poliisi

Kurikansiiven päiväkodin kattorakenteet tuhoutuivat pahasti tulipalossa maanantaina.

Tulipalon jälkiä Kurikansiiven päiväkodissa Pirkkalassa.
Päiväkoti ei ole käyttökuntoinen, vaikka palo ei ehtinyt levitä sisätiloihin nopean sammutuksen ansiosta. Kuva: Antti Eintola / Yle
Katri Mannonen,
Mari Jäntti
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on selvittänyt Pirkkalan päiväkotipalon syttymissyyn. Tulipalo sai alkunsa tulitikkuleikeistä.

Poliisi on tutkinnassa saanut selville, että palo syttyi alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Poliisi on kuulustellut lapsen.

Poliisi tiedottaa, että asia ei etene syyteharkintaan lapsen alaikäisyyden vuoksi. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoja vahinkojen suuruudesta.

Vaikka alle 15-vuotiaalla ei ole rikosoikeudellista vastuuta, hänellä on vahingonkorvausvelvollisuus. Vahingonkorvauslain mukaisesti alle 18-vuotias on velvollinen korvaamaan määrän, joka hänen ikäänsä, kehitystasoon, teon laatuun, vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusoloihin sekä muihin olosuhteisiin katsoen harkitaan kohtuulliseksi.

Poliisi ei tiedota tapahtuneesta enempää lapsen alaikäisyyden vuoksi.

Paloi maanantaina illalla

Pirkkalan Aittokorventiellä sijaitsevan Kurikansiiven päiväkodin kattorakenteita tuhoutui laajasti tulipalossa maanantaina alkuillalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen kello 19:ää.

Pirkanmaalla poliisi tutki päiväkodin tulipaloa rikoksena, koska alkutietojen perusteella vaikutti poliisin mukaan siltä, että tulipalo on sytytetty tahallaan. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Pirkkalan someryhmissä usea keskustelija kertoi, että tapahtuneesta liikkuu video. Yle sai vahvistuksen yhdeltä videon nähneeltä vanhemmalta, jonka mukaan videolla näkyisi palon alku. Muuta tietoa videosta ei ole.

Tulipalon jälkiä Kurikansiiven päiväkodissa Pirkkalassa.
Maanantai-illan tulipalo vahingoitti erityisesti päiväkodin kattorakenteita. Kuva: Antti Eintola / Yle

Palo eteni todennäköisesti ulkoseinärakenteista kattorakenteisiin, mutta ei ehtinyt levitä päiväkodin sisätiloihin nopean sammutuksen ansiosta. Sisätilat kärsivät jonkin verran savu- ja vesivahinkoja, eikä rakennus ole toistaiseksi käyttökunnossa.

Kurikansiiven päiväkodissa on laskennallisia paikkoja 80. Tällä hetkellä päiväkodissa on neljä ryhmää, ja lapsimäärä vaihtelee 60–70 välillä.

Lue myös:

Pirkkalalaisen päiväkodin tulipalo sekoitti monen perheen arjen – "Ajatus tahallisuudesta vetää sanattomaksi"

Suosittelemme sinulle