Hyppää sisältöön

Näyttelijä Ilkka Villi innostui Kekkosen kuntoportaista – tavoitteena hypätä syksyllä ylimmälle tasolle

Helsingin Seurasaaressa olevat portaat olivat osa presidentti Urho Kekkosen vakiolenkkiä. Kekkosen kerrotaan hypänneen vielä 74-vuotiaana toiseksi ylimmälle, kuudennelle portaalle.

Näyttelijä Ilkka Villi innostui Kekkosen kuntoportaista ja treenaa nyt tosissaan
Näyttelijä Ilkka Villi innostui Kekkosen kuntoportaista ja treenaa nyt tosissaan
Velipekka Pekkola

Ilkka Villi tunnetaan Suomessa monista tv- ja elokuvatöistä. Ulkomailla hänet tiedetään parhaiten Suomalaisen Remedy-pelifirman vuonna 2010 julkaiseman Alan Wake -videopelin päähenkilön roolista. Tällä hetkellä pelistä tehdään uutta versiota Alan Wake 2, joka on määrä julkaista vuoden kuluttua. Myös siinä Villi on pääosassa.

Viime syksynä Ilkka Villi luki Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä jutun presidentti Urho Kekkosen kuntoportaista ja päätti lähteä kokeilemaan mihin itse pystyy.

– Lähdin kokeilemaan, miten lähtee ja pääsin toiseksi ylimmälle kuutosportaalle ensimmäisellä yrityksellä. Kekkosella oli aina tavoitteena päästä seiskaportaalle. Hän pääsi sinne kerran, mutta horjahti ja joutui ottamaan tukea kaiteesta ja siksi hylkäsi oman suorituksensa.

Portaista tuli Villille päähänpinttymä ja samalla itsetutkiskelua siitä, miten voi kehittää lihasvoimaansa 46-vuotiaana.

– Voiko tämän ikäisenä saada vielä lisää räjähtävyyttä ja kehittää ponnistusvoimaa. Ettei se ole koko ajan vaan väsytystaistelua, että pomppu pienenee iän karttuessa.

Nyt Villi treenaa tavoitteena päästä kesän loppuun mennessä seitsemännelle portaalle. Apuna projektissa on myös personal trainer.

– Eilen viimeksi tehtiin personal trainer Eeron kanssa hyppytreenejä. Tämän ikäisenä on hyvä jonkun olla katsomassa, että se sujuu hallitusti ja järkevästi. Ja ei personal trainer tietenkään tätä varten minulla ole, vaan treenaan muutenkin ponnistusvoimaa ja hyppyä, mistä on hyötyä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Kekkonen on hyvä esikuva tässäkin mielessä, toteaa Villi Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa.

– Kekkosessa on se hieno juttu, että hän hyppäsi 74-vuotiaana edelleen sille kuutosportaalle. Siinä on hyvä lopullinen tavoite minullekin, jos siinä iässä pystyisi samaan, niin se olisi kova.

Katso tästä Ilkka Villin koko haastattelu:

Suosittelemme sinulle