Hyppää sisältöön

Vappua vietetään Vaasassa kahden vuoden koronatauon jälkeen – vappuajot ajetaan taas pitkästä aikaa

Ohjelmaa on monenmoista ja kaikenikäisille. Torimyyjiä vapputorille on saapumassa useita kymmeniä.

Skumppalasi puistossa
Kuva: Jenni Joensuu / Yle
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Vappua juhlitaan Vaasassa kahden vuoden koronatauon jälkeen vanhalla ja hyväksi koetulla tavalla.

Vapun vastaanotto keskittyy kauppatorille, missä järjestetään taas perinteinen vapputori. Vapputorin järjestämisestä vastaavat yhdessä SAK:n Vaasan paikallisjärjestö ry ja Vaasan Torikauppiaat ry. Ohjelma torin esiintymislavalla alkaa kello 12. Torimyyjiä on paikanpäällä useita kymmeniä.

Myös opiskelijoiden vappu näkyy ja kuuluu Vaasassa. Opiskelijoiden vappu on alkanut jo parisen viikkoa sitten ja huipentuu vappuaattona ja -päivänä.

Vappuaattona opiskelijat lakittavat Sakari Topeliuksen patsaan Kirkkopuistikolla kello 18. Vappupäivänä on luvassa teekkarikaste uusille tekniikan ylioppilaille.

Vappuajot ajetaan taas pitkästä aikaa

Vappuajot ajetaan taas pitkästä aikaa Vaasassa. Klo 12 starttaa Vaasan veteraaniautoseuran vappuajot K-Raudan ja Bilteman parkkipaikalta. Autoletka ajaa Vaasanpuistikon ja Raastuvankadun läpi uimahallille ja siitä Vanhaan Vaasaan.

Klo 14 on vuorossa Waasa MC ry:n moottoripyörien vappuajo. Heillä lähtöpaikkana on Wasalandian soraparkkipaikalta ja reitti kulkee kaupungin läpi, Sulvan kautta ja sokeritehtaan alueelle kerhotilalle.

Klo 15 on Sunrise Cruisersin jenkkiautojen ajelu. Autoletka lähtee Sundomista, ajaa kaupungin läpi, ja reitti päättyy ABB:n parkkipaikalle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi

Suosittelemme