Hyppää sisältöön

Raisio Oyj myy Venäjän kuluttajaliiketoiminnot venäläisyritykselle – kauppahinta 1,5 miljoonaa euroa

Raisio on vienyt Venäjälle elintarvikkeita ja kalanrehua.

Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja kaupassa.
Raisio on vienyt Venäjälle muun muassa elintarvikkeita. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tarja Hiltunen

Raisio-konserni myy Venäjän kuluttajaliiketoiminnot. Yhtiö katsoo, ettei sillä ole enää toimintamahdollisuuksia Venäjällä sen hyökättyä Ukrainaan.

Raisio on allekirjoittanut sopimukset, joilla Raision kuluttajaliiketoiminnoista Venäjällä vastannut tytäryhtiö OOO Raisio Nutrition myydään venäläiselle Copacker Agro Ltd:lle. Raision Venäjän tytäryhtiö on käyttänyt muun muassa Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoilla Nordic-tavaramerkkiä ja näillä markkinoilla tavaramerkin oikeudet myydään virolaiselle Nordgate Trading Oü -yritykselle.

– OOO Raisio Nutritionin ja Nordic-tavaramerkin kaupan odotetaan toteutuvan toukokuun loppuun mennessä. Kaupan lopullinen toteutuminen on riippuvainen viranomaiskäsittelyn kestosta. Kokonaiskauppahinta on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kaupan seurauksena Raisio kirjaa ensimmäisen vuosineljänneksen liiketulokseen 2,9 miljoonan euron arvioidun arvonalentumistappion. Kumulatiivinen ruplan ja euron muuntoero liittyen Venäjän kuluttajaliiketoimintaan on 2,3 miljoonaa euroa ensimmäisen kvartaalikatsauskauden lopussa, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Kaupan toteutuessa kokonaistappion arvioidaan olevan yhteensä 3,6 miljoonaa euroa. Esitetyt luvut ovat alustavia arvioita, joihin vaikuttavat muun muassa valuuttakurssimuutokset kaupan toteutuessa.

Elintarvikkeiden lisäksi Raisio on vienyt Venäjälle konserniin kuuluvan, Suomessa toimivan Raisioaquan kalanrehuja. Myös kalanrehujen vienti keskeytettiin maaliskuun alussa, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Raisioaquan tuotannosta noin 65% on suuntautunut Venäjälle.

Suosittelemme sinulle