Hyppää sisältöön

Posiolla on käynnistynyt 600 km pitkän pyöräilyreitin suunnittelu – pyörämatkailun tuotoksi arvioidaan 150 000 euroa vuodessa

Posion maastopyöräilyreittien suunnitteluhankkeen toimittajaksi on valittu oululainen Navico Oy. Investoinnit on tarkoitus toteuttaa vuosina 2023–2024.

En kotte på marken, och i bakgrunden en terrängcyklist.
Posiolle on suunnitteilla noin 600 kilometriä pitkä bikepacking-retkipyöräilyreitistö, joka yhdistäisi Posion tärkeimmät luonto- ja kulttuurikohteet sekä matkailupalvelut. Kuva: Peter Nylund
Mia Sivula

Posiolla on suunniteltu uusia maastopyöräilyreittejä etupäässä valtion maille. Suunnitteilla on myös noin 600 kilometriä pitkä bikepacking-retkipyöräilyreitistö, joka yhdistäisi Posion tärkeimmät luonto- ja kulttuurikohteet ja matkailupalvelut. Osa reiteistä voisi kulkea yksityisten maiden halki, jos maanomistajat antavat siihen luvan.

Oululainen Navico Oy on kartoittanut mahdollisia maastopyöräilyreittejä Posiolla jo viime vuoden puolella. Nyt yritys on valittu suunnitteluhankkeen ostopalvelun toimittajaksi.

Navico Oy:n Pekka Tahkola uskoo, että uudet reitit voisivat houkutella Posiolle kotimaisia ja kansainvälisiä pyörämatkailijoita, jotka toisivat kunnalle matkailutuloja.

– Tyypillinen pyörämatkailija käyttää 70 euroa päivässä rahaa palveluihin. Varovaisestikin arvioiden pyörämatkailusta voi tulla yli 150 000 euroa vuodessa lisää matkailutuloa Posiolle, Tahkola sanoo tiedotteessa.

Posion kunnan välitön matkailutulo vuonna 2019 oli 7,5 miljoonaa euroa.

Uusille maastopyöräreittihankkeille on saatu tukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle