Hyppää sisältöön

18-vuotias Oona Sevenius nousi HJK:n sankariksi, kun muut maalintekijät olivat sivussa – katso näyttävät osumat

Oona Sevenius nousi ratkaisijaksi, kun HJK kukisti jalkapallon Kansallisen liigan metroderbyssä FC Hongan.

HJK kampesi voiton Hongasta
HJK kampesi voiton Hongasta

HJK kampesi 2–1-voiton FC Hongasta jalkapallon Kansallisen liigan ottelussa. Kotijoukkueen sankariksi nousi 18-vuotias Oona Sevenius, joka viimeisteli helsinkiläisten molemmat maalit. Hongan maalista vastasi myös 18-vuotias Noora Juusela.

– Oli todella tärkeää, että palasimme voittokantaan. Tänään ei ollut missään nimessä meidän parasta peliämme, mutta meillä on ollut vähän ongelmia, HJK:n kapreeni ja peräti 200. pääsarjaottelunsa pelannut Essi Sainio totesi Yle Urheilulle.

HJK menetti edellisessä ottelussa täyden pistepotin pelaamalla tasapelin PK-35:tä vastaan. Lisäksi joukkueelta puuttuivat kokoonpanosta kauden tehokkaimmat maalintekijät Ria Karjalainen, Leonie Pankratz ja Veera Hellman.

– Siihen nähden hyvin raavittu ne kolme pistettä, Sainio sanoi.

HJK oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta Honka pani hyvin kampoihin. Espoolaiset kokivat kuitenkin jo vajaan puolen tunnin pelin jälkeen kovan takaiskun, kun joukkueen ykkösmaalivahti Emma Immonen loukkaantui HJK:n avausmaalissa ja hänet vaihdettiin Liisa Tuomeen.

Hongalle paha menetys HJK:n avausmaalissa.

Honka kuitenkin taisteli ja käytti ensimmäisen puoliajan ainoan maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Essi Sainio syötti pallon alaspäin lisäajan viime hetkillä, mutta pallon nappasikin HJK-puolustuksen asemesta Noora Juusela.

Annika Laihanen sai torjuttua Juuselan ensimmäisen vedon, mutta espoolaishyökkääjä onnistui toisella laukauksellaan, kun pallo kimposi tolpan kautta maaliin.

Honka sai ensimmäisen puoliajan maalistaan itseluottamusta ja pystyi haastamaan HJK:n paremmin toisella puoliajalla. HJK pystyi kuitenkin rakentamaan paremmat maalipaikat. Kotijoukkueen toinen osuma oli lähellä jo 64. minuutilla, kun Sevenius tarjoili Daniela Toloselle vetopaikan, mutta se meni maalin ohi.

70. minuutilla Sevenius osoitti monipuolisia taitojaan ja röyhkeyttä, sillä hän riisti pallon, syötti itselleen Honka-puolustaja Aino Nurmen jalkojen välistä ja laukoi heikommalla eli vasemmalla jalallaan pallon aivan takatolpan juureen.

– Tänään meillä oli joukkueena vaikea päivä, niin tuntuu hyvältä, että pystyin ottamaan vastuuta. Hyvät fiilikset, että saatiin kolme pistettä ja itsellekin tuli tällainen onnistuminen, tyytyväinen Sevenius kertoi.

– Toivottavasti tästä jatkuu nyt maaliputki, mutta en ota siitä paineita. Niin kauan kuin joukkue voittaa, olen iloinen.

Sevenius myönsi, ettei hän tiedä, mihin ottelu ratkesi, sillä molemmat halusivat voittaa.

– Tämä oli meille sellainen tahtovoitto. Olen kyllä ylpeä, että pystyimme hoitamaan näin vaikean pelin voiton kotiin.

Hongan otteissa selkeä askel eteenpäin

Hongalla on ollut vaikea alkukausi, sillä joukkue on onnistunut voittamaan viidestä ottelusta ainoastaan yhden. Juuselan mielestä espoolaiset eivät saaneet HJK:ta vastaan tarpeeksi maalintekopaikkoja ja lisäksi pelaajat nukahtelivat eri tilanteissa. Juuselan mukaan joukkueen pitää nyt vain hioa pieniä asioita.

– Saimme hyvän parannuksen edellisiin peleihin. Hallitsimme palloa enemmän ja näytimme, että osaamme pelata. Nyt tästä pitää saada vielä pieniä asioita eteenpäin, Juusela kommentoi.

Sainion mielestä myös HJK:n pelissä riittää kehitettävää, vaikka se onkin tällä hetkellä liigassa kakkosena. Sainio kaipaa joukkueen peliin eteenpäin vievää pallonhallintaa ja sitä, että pelaajat pystyvät tunnistamaan paremmin tilanteita, joissa tarvitaan esimerkiksi nopeaa etenemistä.

– Tietyissä tilanteissa on myös tärkeää, että pystymme rauhoittamaan peliä. Nekin tulevat kokemuksen kanssa, mutta ei tässä ole vielä mitään hätää, Sainio vakuutti.

Päivän toisessa ottelussa PK-35 Vantaa voitti HPS:n 2–1 ja jatkaa puhtaalla pelillä. Vantaalaiset nousivat voitollaan liigan kärkeen, kaksi pistettä HJK:n edelle. KuPS on liigassa kolmantena, pisteen päässä HJK:sta, mutta sillä on ottelu vähemmän pelattuna.

Lue myös:

HJK:n hyökkäystrio pyöritteli Åland Unitedia Kansallisen liigan ennakkosuosikkien taistossa – "Voimme olla todella vaarallisia jatkossa"

Tutut ennakkosuosikit, suuret tasoerot ja "katastrofiksi" kutsuttu katoaminen liigakartalta – Kansallinen liiga käynnistyy näistä asetelmista

Suosittelemme sinulle