Hyppää sisältöön

Käsipallossa jysähti! BK-46 syrjäytti Cocksin valtaistuimelta – suurseurassa kuohuu: "Meillä on ollut paljon ongelmia"

Käsipallon miesten SM-liigan mestari vaihtuu tänä keväänä. BK-46 ja Dicken kamppailevat finaaleissa, kun kahdeksan mestaruutta putkeen vienyt Cocks pelaa nyt pronssista.

Spelarna i BK-46 tackar publiken.
BK-46:n pelaajat ja kannattajat riemuitsivat, kun Cocks oli nujerrettu välierissä. Kuva: Patric Westerlund / Yle
Jaakko Parkkinen,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Valta vaihtuu tänä keväänä kotimaisessa käsipallossa. Kahdeksan edellistä miesten Suomen mestaruutta voittanut Riihimäen Cocks taipui välierissä raaseporilaiselle BK-46:lle. BK-46 vei välieräsarjan puhtaasti otteluvoitoin 3–0.

BK-46:n dynastia ulottui 1980-luvulta aina vuosituhannen vaihteeseen, mutta sen edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt jo 16 vuotta. Nyt kentällä loistaa edellisellä vuosikymmenellä Cocksissa menestystä niittänyt oman kylän poika Nico Rönnberg.

Rönnberg oli kentän ehdoton hahmo myös lauantaina, kun hän paukutteli peräti 14 maalia. BK-46 nujersi Cocksin 31–27 ja selvitti tiensä finaaleihin voitoin 3–0.

– Vaikea löytää sanoja, olen todella ylpeä koko joukkueesta. Pelasimme kaikki kolme ottelua mielestäni erinomaisesti, Rönnberg kehui.

Nico Rönnberg jublar.
Nico Rönnberg oli täysin pitelemätön. Kuva: Patric Westerlund / Yle

BK-46 kohtaa tulevissa finaaliotteluissa helsinkiläisen Dickenin, joka kaatoi Grankulla IFK:n välierissä voitoin 3–0. Edessä oleva viikon pelitauko tulee tarpeeseen.

– Nyt tuntuu siltä, että kroppa on aika väsynyt ja paikat kipeitä. On iso juttu, että nyt on mahdollisuus saada poika Karjaalle, Rönnberg ennakoi.

– Minulla on punavalkoinen sydän, lähdetään antamaan kaikkemme ja katsotaan, että riittääkö vai ei, Rönnberg sanoi.

Isoveli häärii päävalmentajana

Mestaruuden palauttaminen Raaseporiin on perheasia, sillä penkin päässä joukkuetta johtaa Nicon isoveli Andreas Rönnberg.

– Pelaamme hyvää käsipalloa. Olemme saaneet puolustuksen ihan erilaiseen kuntoon kuin viime vuonna. Juoksimme enemmän kuin vastustaja, joka alkoi väsyä, päävalmentaja Rönnberg näki.

– Pieniä asioita. Cocks olisi voinut voittaa tänään yhtä hyvin kuin mekin. Olimme ehkä vähän kylmempiä, kun pelattiin ratkaisevia minuutteja.

Entinen huippupelaaja tietää, miten erilaista on valmentaa kuin pelata kovien panosten otteluita.

– Näin valmentajana tunnelmat ovat erilaiset kuin pelaajana. Nyt olo on rauhallisempi, kun taas pelaajana sitä kävisi kuumempana, Rönnberg vertaili.

Käsipalloilija Teemu Tamminen.
Teemu Tamminen ja Cocks saavat tyytyä nyt pronssijahtiin. Kuva: Käsipalloliitto / Newspix / Kalle Parkkinen

Cocksin dramaattinen kevät

Cocksin päävalmentaja vaihtui dramaattisesti kesken pudotuspelien, kun Kaj Kekki jätti tehtävänsä. Tanskalainen Lasse Boesen luotsasi riihimäkeläisiä kauden tärkeimmissä kamppailuissa.

– Meillä on ollut paljon ongelmia tällä kaudella. Neljä pelaajaa lähti ja kolme uutta tuli joulukuussa. Valmentaja jätti meidät. Mutta taistelimme nämä kolme ottelua loppuun saakka, kukaan ei luovuttanut. BK-46 on ansainnut finaalipaikkansa, ei ole mitään selityksiä, Cocksin luottopelaaja Teemu Tamminen myönsi.

Ensi kauden joukkue hahmottuu vasta myöhemmin, mutta Tamminen ei ole siitä vielä huolestunut.

– Joukkueeseen tulee vaihtuvuutta, mutta meillä on aikaa harjoitella. Nythän meille ei jäänyt aikaa harjoitella uusien pelaajien kanssa kuin joulutauolla ja maajoukkuetauolla, Tamminen huomautti.

Tamminen halusi nostaa pettymyksen hetkellä asioiden myönteisetkin puolet esille.

– On kiva, että tulee uusia mestareita. Lehdet kirjoittavat nyt muistakin kuin Riihimäen Cocksista, Tamminen letkautti.

Lue myös:

Riihimäen Cocksin päävalmentaja lähti kesken pudotuspelien – puheenjohtajalta kryptinen vastaus

Katso, kuinka Dicken juhli taas käsipallon SM-kultaa – uransa päättänyt kapteeni: "Ei voi olla parempaa tapaa lopettaa"

Suosittelemme