Hyppää sisältöön

Joakim Kemellin jäähy Pikkuleijonien turmana, Ruotsi ratkaisi 32 sekuntia ennen loppua – päävalmentaja Marttila: "Loistavaa jääkiekkoa, molemmat joukkueet"

Suomi pelaa alle 18-vuotiaiden MM-pronssista Tshekkiä vastaan.

Suomi–Ruotsi, U18-MM-kisat.
Suomi taipui Ruotsille alle 18-vuotiaiden MM-välierässä. Kuva alkulohkon ottelusta, jossa Ruotsi voitti Suomen 4–3. Nyt lukemat olivat 2–1. Kuva: All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue hävisi Saksan Landshutissa myöhään lauantaina pelatun MM-välierän Ruotsille maalein 1–2 ja kohtaa sunnuntain pronssiottelussa Tshekin.

Jonathan Lekkerimäki teki voittomaalin Ruotsille ylivoimalla varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Jäähyllä istui Joakim Kemell, joka hinasi Suomen välieriin torstain Kanada-ottelun hattutempullaan.

– Tiukka matsi. Kaveri oli maalin parempi. Lähdetään hakemaan mitalia pronssiotteluun. Hieno reissu on ollut ja päätetään voittoon, pettynyt Kemell paalutti TV5:n haastattelussa.

"Loistavaa jääkiekkoa"

Suomi hallitsi avauserää, mutta ei Kemellin ja Jere Lassilan hyvistä yrityksistä huolimatta saanut ohitettua ruotsalaismaalivahti Hugo Hävelidiä. Toisen erän alussa Ruotsi otti pelin haltuun, ja Otto Stenberg vei länsinaapurin johtoon. Pikkuleijonat tavoitteli tasoitusta, mutta törmäsi tiukkaan puolustukseen.

Päätöserässä Suomi sai tilaisuuden ylivoimalla, jonka jälkeen Jani Nyman nosti Pikkuleijonat tasoihin.

Kemell otti toiseksi viimeisellä minuutilla kohtalokkaan jäähyn, jonka Lekkerimäki hyödynsi ja yllätti hyvän ottelun pelanneen maalivahti Topias Leinosen.

– Maalin peli. Joukkue pelasi loistavaa jääkiekkoa. Molemmat joukkueet, Suomen päävalmentaja Mika Marttila alleviivasi.

– Kolmas erä oli meidän, kuten monesti tässä turnauksessa on ollutkin. Lopussa kaveri teki maalin ylivoimalla.

Joakim Kemell ja Topias Leinonen.
Joakim Kemell (vas.) on tehnyt turnauksessa pisteet 4+1. Maalivahti Topias Leinonen torjui välierässä 21 laukausta. Kuva alkulohkon Ruotsi-tappion jälkeen. Kuva: All Over Press

Vanhat oksennetaan pihalle

Ruotsi kohtaa finaalissa Yhdysvallat. Suomi pelaa pronssiottelussa toisena vuonna peräkkäin. Viime vuonna Petri Karjalaisen valmentama Suomi hävisi pronssiottelun Ruotsille. Nykyjoukkueesta puolustaja Kasper Kulonummi ja hyökkääjä Kemell olivat mukana jo tuolloin.

Päävalmentaja Marttila painotti Kemellin tavoin sitä, että joukkueen pitää vielä kerran ladata paukut otteluun ja ottaa mitali.

– Nyt pitää puhaltaa ulos, että huomenna (sunnuntaina) pelataan mitalista. Pojille nämä ovat ensimmäiset MM-kilpailut, ja on aina kova juttu pelata mitalista. Sen eteen tehdään työtä.

– Pitää ryhmän kanssa istua alas ja oksentaa vanhat pihalle, Marttila alleviivasi sitä, että Ruotsi-ottelun loppu pitää unohtaa.

Vuosi sitten mestaruuden vei Kanada, joka voitti finaalissa Venäjän. Suomi on voittanut poikien U18-kisojen kultaa 1999, 2000, 2016 ja 2018.

Suosittelemme