Hyppää sisältöön

Yle järjestää uuden Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin – keskustelijat tapaavat syksyllä Hämeenlinnassa

Hyvin sanottu -festivaali rohkaisee suomalaisia osallistumaan keskusteluihin tarjoamalla positiivisia kokemuksia. Osa keskusteluista nähdään myös Ylen kanavilla.

Hyvin sanottu -fetivaalin juontajat Marleena Lammikko, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantala ja Aliisa Ristmeri.
Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia juontavat Jussi-Pekka Rantanen ja Milla Madetoja sekä Aliisa Ristmeri ja Marleena Lammikko. Kuva: Jukka Lintinen ja Heidi Anttila / Yle
Tiina Kokko
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle järjestää Hyvin sanottu -festivaalin yhteistyössä Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua luottamuksellisiin keskusteluihin tai liittyä spontaanisti pop-up-keskusteluihin. Julkisia keskusteluja voi myös pelkästään kuunnella.

Osa niistä nähdään Ylen kanavilla, mutta luottamukselliset pysyvät vain keskustelijoiden välisinä.

Hämeenlinnan festivaalin tarkoituksena edistää positiivista keskustelukulttuuria ja rohkaista suomalaisia mukaan keskusteluun.

– Kun olin lapsi, äitini tapasi aina sanoa, että puhumalla asiat selviää. Siinä on vinha perä. Rakentava keskustelu auttaa meitä ymmärtämään toinen toisiamme – ei välttämättä hyväksymään, mutta ymmärtämään erilaisia näkökulmia ja ajatuksia. Hyvin sanottu -festivaali tarjoaa tähän hienon mahdollisuuden, sanoo tapahtumaa yhdessä Milla Madetojan kanssa juontava Jussi-Pekka Rantanen.

Keskustelun ilo takaisin

Nyt on hyvä ajankohta keskustelukulttuurin parantamiselle, sanoo tulevaisuuden tekijä Laura Latomäki Hämeenlinnan kaupungilta ja viittaa Hyvin sanottu -festivaaliin.

– On hienoa, että pääsemme palauttamaan keskustelun iloa.

Latomäen mukaan on tärkeätä tuoda pöytään mahdollisuus keskustella niin, että kuulemme myös hiljaisia ääniä.

– Palautamme tasavertaisen, luottamuksellisen keskustelun. Tämän poikkeusajan jälkeen uskon, että aika moni janoaa yhteistä ymmärrystä ja keskustelua. Osittain olemme menneet somemaailman kulttuuriin, joka on aika vastakkainasettelevaa ja lyhytjänteistä.

Latomäki toivoo, että palaisimme siihen, mistä syntyy keskustelun ilo, oivallukset ja yhteinen ymmärrys.

Syys-lokakuun vaihteessa Verkatehtaalla järjestettävä festivaali on kaksipäiväinen. Samaan aikaan Hämeenlinnan festivaalin kanssa järjestetään pienempiä tapahtumia Oulussa, Tampereella ja Kuhmossa.

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla halutaan vahvistaa luottamusta ja ymmärrystä toisia kohtaan.

Tämä juttu on osa Hyvin sanottu -hanketta.
Hämeenlinnassa järjestetään syksyllä Hyvin sanottu- keskustelufestivaali
Yle järjestää yhteistyössä Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin ensi syksynä. Tarkoituksena on lisätä suomalaisten rohkeutta osallistua keskusteluihin. Hämeenlinnan kaupunki mukana järjestämässä festivaalia. Kati Turtola tapasi Hämeenlinnan kaupungin tulevaisuuden tekijä Laura Latomäen Hämeenlinnan rautatieasemalla.

Suosittelemme