Hyppää sisältöön

Mopolla fiksusti ajamiseen etsitään keinoja yhdessä nuorten ja aikuisten kanssa – Kainuusta mukana Kuhmo ja Suomussalmi

Kuntiin luodaan fiksun mopoilun ohjelmat. Mopoilu on noussut esille liikenneturvallisuusongelmien ja meluhäiriöiden vuoksi.

Mopoja entisen Tredun toimipisteen parkkipaikalla Koivistonkylässä Tampereella.
Kuhmossa ja Suomussalmella on viimeisen viiden vuoden aikana poliisin tietoon tullut kahdeksan onnettomuutta. Kuva: Miikka Varila / Yle
Tanja Heikkonen

Kuhmo ja Suomussalmi ovat mukana Fiksun mopoilun ohjelma -hankkeessa.

Hankkeessa toteutetaan kyselyt mopoilusta sekä nuorille että heidän huoltajilleen. Kevään ja kesän aikana kyselyistä saatujen tulosten, selvitysten ja haastattelujen pohjalta muodostetaan kuhunkin kuntaan oma Fiksun mopoilun ohjelma.

Mopoilu on noussut esille liikenneturvallisuusongelmien ja meluhäiriöiden vuoksi. Kokoontumisissa on ilmennyt temppuilua liikenteen seassa, josta on syntynyt vaaratilanteita, koska mopoilijoilla on kova näyttämisen ja omien rajojen kokeilemisen halu.

Hankkeen alueella eli Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa on viimeisen viiden vuoden aikana kuollut kaksi ja loukkaantunut 142 mopoilijaa.

Kuhmossa ja Suomussalmella on viimeisen viiden vuoden aikana poliisin tietoon tullut kahdeksan onnettomuutta.

Projektipäällikkö Minna Nikula kertoo, että mopoilevat nuoretkin ovat paikoin tuskastuneet siihen, että heidät koetaan häiriöksi.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle