Hyppää sisältöön

The Voice of Finland -voittaja Sussu Erkinheimo on saanut jo somerapaa niskaansa – "Musiikki on makuasia"

The Voice of Finlandin voittanut laihialainen Sussu Erkinheimo on jo saanut tuta, mitä intohimoinen fanittaminen voi tarkoittaa jonkun mielestä niin sanotulle väärälle voittajalle.

Susanna Erkinheimo katsoo hymyilevänä suoraan kameraan, punainen sifonkihuivi hiuksissaan. Taustalla on viherkasveja, piano ja yläkertaan vievät rappuset.
Sympaattinen Sussu Erkinheimo haluaisi laulaa omia laulujaan isoille yleisöille ja ajaa punaisella kuplavolkkarilla. Kuva: Anne Elhaimer / Yle
Anne Elhaimer

Voittajan on helppo hymyillä. Ainakin nyt, kun siihen on jo julkisuudessakin oppinut.

Laihialaisen Sussu Erkinheimon hymy on ollut välillä kateissa. Nyt hymyä on pitänyt suorastaan harjoitella The Voice of Finlandin promokuvien ja itse televisio-ohjelman takia.

Vielä äsken, kun kuvaaja kehotti laulajaa hymyilemään, tämä sai lopputulokseksi aika vakavan pohjalaisnaaman.

– Mä luulin, että hymyilin, Sussu tunnustaa ja nauraa päälle.

Kotonaan, värikkään vintagesisustuksen keskellä Sussu on omassa maisemassaan. Hän elää niin kuin laulaa: vanhoista jutuista ja nostalgiasta nauttien.

Somessa vastaan tullut ilkeä puhe ja huono käytös ihmetyttää tuoretta Voice-voittajaa. Kyse oli kuitenkin kilpailusta, viihteestä, jossa kaikki olivat hyviä. Vain makuja on monia.

– Syytön mä siihen olen, Sussu Erkinheimo virnistää ja viittaa voittoonsa.

Sussu itse ei haluaisi loukata ketään. Mieluiten hän myös vastaisi jokaiselle viestin tai hyvän palautteen lähettäneelle. Laulukilpailun opetuksena on ollut, että hänen on kuitenkin pakko myös oppia sanomaan "ei".

Mutta kuka historiallinen henkilö tai millainen auto Sussu Erkinheimo haluaisi olla? Sekin selviää, kun hän täyttää aikuisten ystäväkirjaa yhdessä toimittajan kanssa. Kuuntele audiohaastattelu tämän artikkelin alusta tai Yle Areenasta.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun keskiviikkoon 4.5. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle