Hyppää sisältöön

Kotkamills investoi 30 miljoonaa euroa Kotkassa – tulossa 30 uutta vakituista työpaikkaa

Suunnittelu ja hankinnat alkavat heti. Ensimmäinen leikkuri on suunnitelmien mukaan toiminnassa vuoden 2023 loppupuolella ja toinen noin kuusi kuukautta myöhemmin.

Kotkamillsin tehdasalue Kotkassa.
Investointi työllistää välillisesti rakennusaikana, ja investoinnin valmistuttua MM Kotkamillsin tehtaalle syntyy uusia tuotannon työpaikkoja. Kuva: Antro Valo / Yle
Mari Siltanen

Pakkaus- ja elintarvikekartonkia valmistava MM Kotkamills investoi 30 miljoonaa euroa kartongin jatkojalostukseen. Tehtaalle rakennetaan kaksi arkkileikkuria ja niihin liittyviä automatisoituja oheistoimintoja.

Investoinnin tavoitteena on vahvistaa MM Kotkamillsin asemaa kartonkiarkkien toimittajana Euroopassa.

– Keskeisenä toiminta-ajatuksena on edistää kiertotaloutta käyttämällä tuotannon sivuvirtoja ja hyödyntämällä mahdollisimman tehokkaasti kuituja raaka-aineenamme. Investoinnin myötä saamme jatkossa myös arkkileikkauksessa syntyvän kartonkihukan kierrätettyä vaivattomasti takaisin valmistusprossiin, sanoo toimitusjohtaja Päivi Suutari tiedotteessa.

Suunnittelu ja hankinnat alkavat heti. Ensimmäinen leikkuri on suunnitelmien mukaan toiminnassa vuoden 2023 loppupuolella ja toinen noin kuusi kuukautta myöhemmin.

Investointi työllistää välillisesti rakennusaikana, ja investoinnin valmistuttua MM Kotkamillsin tehtaalle syntyy uusia tuotannon työpaikkoja. Tämän hetkinen arvio on noin 30 vakituista työsuhdetta.

Lue lisää:

Kartonkijätti osti muovittoman kahvikupin kehittäneen tehtaan Suomesta – ilmoitti heti isosta investoinnista: "Myös meillä on visio"

Suosittelemme sinulle