Hyppää sisältöön

Venäläisen helikopterin epäillään loukanneen ilmatilaa itärajalla – kone kävi noin neljä kilometriä Suomen puolella

Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui Parikkalan ja Kesälahden alueella. Kyseessä on toinen kerta tänä vuonna.

Puolustusvoimien NH90 kuljetuskopteri lentää yli.
Rajavartiolaitos on aloittanut tapahtuneesta esitutkinnan. Venäläinen helikopteri oli tyypiltään Mi-17-helikopteri. Kuvituskuvassa on puolustusvoimien NH-90 kuljetuskopteri. Kuva: Mika Moksu / Yle
Helena Korpela,
Ilona Pesu

Venäläisen valtionilma-aluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa itärajalla tänään keskiviikkona, tiedottaa puolustusministeriö.

Ministeriön mukaan epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui aamupäivällä Kesälahden ja Parikkalan alueella noin kello 10:40. Epäillyn ilmatilaloukkauksen syvyys oli noin 4–4,5 kilometriä. Kyseessä oli konetyypiltään Mi-17-helikopteri.

Rajavartiolaitos on aloittanut tapahtuneesta esitutkinnan.

– Kyseessä on vuoden toinen venäläisen ilma-aluksen tekemä ilmatilaloukkaus, puolustusministeriön viestintäpäällikkö Kristian Vakkuri kertoo.

Aiempi ilmatilanloukkaus sattui 8. huhtikuuta Suomenlahdella Porvoon edustalla. Silloin kyseessä oli Venäjän valtion omistama, pitkän matkan matkustajalentokone. Puolustusministeriö tiedottaa vain valtion ilma-alusten ilmatilaloukkauksista, ei mahdollisista siviilialusten tekemistä ilmatilaloukkauksista.

Parikkala sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnan pohjoisosassa. Kesälahti on osa Kiteen kaupunkia Pohjois-Karjalan maakunnassa.

Suosittelemme sinulle