Hyppää sisältöön

Tampereella maanantaina kulkenut sotilasjuna kirvoittaa maailmalla perättömiä väitteitä – puolustusministeri Kaikkonen: "Ei pidä paikkaansa"

Panssarivaunuja ja muuta kalustoa sisältänyt junakuljetus liittyi maavoimien maanantaina alkaneeseen Arrow 22 -sotaharjoitukseen.

Sotilasjuna kulkemassa läpi Tampereen Pispalan.
Tampereen läpi kulkenut sotilasjuna ei jäänyt huomaamatta myöskään Pispalassa. Kuvaus: Tim Ollikainen
Valtteri Kujansuu

Tampereen läpi kulki maanantaina satoja metrejä pitkä sotilasjuna. Armeijan kaluston kuljettaminen suuren sisämaakaupungin läpi herätti paitsi kaupunkilaisten, myös kansainvälisen median huomion.

Panssarivaunuja ja muuta kalustoa sisältänyt junakuljetus liittyi maavoimien maanantaina alkaneeseen Arrow 22 -sotaharjoitukseen Pohjankankaalla Niinisalossa ja Säkylässä. 2.–13.5.2022 järjestettävään harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Isosta-Britanniasta, Latviasta, USA:sta ja Virosta.

MTV Uutiset kertoo (siirryt toiseen palveluun), että sotilasjunan liikkeet ovat aiheuttaneet maailmalla virheellisiä tulkintoja. Kansainvälinen uutistoimisto Reuters julkaisi videopalvelussaan videon kuljetuksesta, ja otsikoi virheellisesti sen pohjalta Suomen siirtävän sotakalustoaan itärajalle.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kommentoi väitteitä keskiviikkona Niinisalossa Iso-Britannian puolustusministeri Ben Wallacen kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

– Tiedot eivät pidä paikkaansa, vaan tankkeja ja panssaroituja ajoneuvoja on siirretty Arrow-sotaharjoitukseen, vastasi Kaikkonen median kysymykseen asiasta.

Väärä tieto on levinnyt maailmalla myös muissa kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa ja verkkolehdissä.

MTV Uutisten haastattelema everstiluutnantti Kalle Laurila kertoo, että kalusto matkasi läntiseen Suomeen harjoituksiin ja palaa Arrow 22 -sotaharjoitukseen päätyttyä itää kohti Suomen eri varuskuntiin.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida torstaihin 5.5. kello 23:een asti.

4.5. klo 17.24 juttua muokattu: otsikkoon lisätty Kaikkosen sitaatti: "Ei pidä paikkaansa".

4.5. klo 17.30 Tarkennettu videon junan kulkeneen Tampereella maanantaina.

4.5. klo 18.30 Poistettu väite, että tässä jutussa oleva video olisi ollut myös Reutersin julkaisussa

Lue lisää:

Maavoimien kansainvälinen sotaharjoitus käynnistyy Kankaanpäässä ja Säkylässä

Britannian puolustusministeri: Olisi käsittämätöntä, jos emme auttaisi Suomea Venäjän uhan edessä – konkreettista tietoa turvatakuiden sisällöstä ei kuitenkaan saatu

Suosittelemme sinulle