Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaalla palattiin lähityöhön jo viime vuonna – joillain aloilla etätyötä silti tehdään paljon aiempaa enemmän

Korona-aika aiheutti valtavan harppauksen etätyön tekemiseen. Joillain aloilla palattiin silti takaisin lähityöhön jo toisena koronavuonna.

Etäkokous.
Suomessa opittiin tekemään etätöitä koronavuosina. Arkistokuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Etätyö otti harppauksen kaikissa maakunnissa toissa vuonna, mutta Etelä-Pohjanmaalla palattiin jo viime vuonna takaisin lähitöihin.

Ensimmäisenä koronavuonna 2020 töitä opittiin tekemään kotoa käsin, mutta viime vuonna se väheni Etelä-Pohjanmaalla jopa koronaa edeltävää aikaa alemmas.

Noin 15 prosenttia työllisistä työskenteli koko ajan kotona viime vuonna.

Etelä-Pohjanmaalla tehtiin jo ennen koronaa selvästi enemmän etätyötä kuin muissa pohjalaismaakunnissa.

Etätyön määrä vaihtelee luonnollisesti aloittain. Monella alalla etätyön suosio on jatkunut ja sitä tehdään moninkertaisesti enemmän kuin ennen korona-aikaa. Tutkijoiden mukaan vaikuttaa myös siltä, että niilläkin toimialoilla, joilla työn tekeminen etänä on ollut vain osittain mahdollista, on löydetty uusia tapoja työskennellä etänä aiempaa enemmän.

Tutkimukseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Lue myös: Etätyöaika teki Vesa Tuhkaselle selväksi, että neljän tunnin työmatkat ovat liikaa – Ylen kyselyn mukaan ihmisiä ahdistaa palata lähitöihin

Suosittelemme sinulle