Hyppää sisältöön

Jalankulkija kuoli Tampereen keskustassa suojatiellä jäätyään kuorma-auton alle: Kuljettajalle ehdollista vankeutta

Tampereen keskustassa sattui vuosi sitten huhtikuussa vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi iäkkäämpi jalankulkija.

liikenneonnettomuus
Kuva onnettomuudesta vuosi sitten huhtikuussa Tampereella. Kuva: Antti Palomaa / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Kuorma-auton kuljettaja on tuomittu kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden rikkomisesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tampereen keskustassa sattui vuosi sitten huhtikuussa vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi iäkkäämpi jalankulkija.

Jalankulkija jäi kuorma-auton alle valoristeyksessä suojatiellä.

Kuljettaja oli antanut Tampereen Hämeenpuiston ylittävällä suojatiellä esteettömän kulun useammalle jalankulkijalle, mutta lähtenyt huolimattomasti jatkamaan ajoa. Jalankulkija oli ehtinyt edetä Puutarhakadun puolelta suojatiellä tässä vaiheessa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan autonkuljettajan väistämisvelvollisuus suojatiellä kulkijaan nähden on selkeä, ehdoton ja yksiselitteinen sääntö. Todennäköistä on, että jalankulkija saa vakavia vammoja törmäyksessä autoon.

Käräjäoikeus ei pitänyt kuitenkaan kuljettajan menettelyä törkeänä kuolemantuottamuksena, vaan kyseessä oli oikeuden mukaan yksittäinen laiminlyönti, ei ilmeisen piittaamaton toiminta.

Kuljettajan pitää korvata valtiolle oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta aiheutuneet kustannukset 2 840 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue lisää:

Turvallisuusselvitys Hämeenpuiston suojateistä valmistui: muutoksia esitetään liikennemerkkeihin ja -valoihin, myös korotuksia voi tulla

Uutta tietoa Tampereen kuolonkolarista: poliisi epäilee kuorma-auton kuljettajaa törkeästä kuolemantuottamuksesta

Tampereen Hämeenpuistossa vakava liikenneonnettomuus: jalankulkija menehtyi suojatiellä jäätyään kuorma-auton alle

Suosittelemme sinulle