Hyppää sisältöön

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin saa Varsinais-Suomesta yksi äiti

Laitilalainen Terhi Mäkilä on yksi 30:stä sunnuntaina palkittavasta äidistä.

Mors dag firades med utmärkelser i Ständerhuset i Helsingfors
Arkistokuvassa vuoden 2016 äitienpäiväjuhlassa palkittavia. Kuva: Yle
Tarja Hiltunen

Laitilalainen Terhi Mäkilä palkitaan sunnuntaina valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa. Mäkilää ehdotti mitalin saajaksi Laitilan kaupunki.

– Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana, kertoo Laitilan kaupunki verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Ansiomerkkianomuksessa Terhi Mäkilän roolia turvallisena vanhempana ja erilaisten yhteisöjen jäsenenä tuotiin esiin näin: ”Ympärillä olevat toimijat – harrastustahot, koulu, muut perheet – ovat hänestä saaneet joukkoonsa henkilön, joka aktiivisesti vie asioita eteenpäin ja joka jakaa omaa osaamistaan ja lämmintä läsnäoloaan”.

Mäkilästä tuodaan esiin myös elämänmyönteinen, eteenpäinkatsova asenne sekä lasten ja nuorten kasvun syvä ymmärrys.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö palkitsee kolmekymmentä kasvattajana ansioitunutta äitiä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Mäkilä on ainoa palkittava Varsinais-Suomesta. Juhla pidetään Helsingissä Säätytalolla.

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä sekä myös eri vähemmistöryhmiä.

Ehdokkaiden alaikärajana on 40 vuotta, kerrotaan aluehallintoviraston tiedotteessa. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle.

Suosittelemme sinulle