Hyppää sisältöön

Valkoinen talo saa ensimmäisen mustan tiedottajan, kun Karine Jean-Pierresta tulee yksi näkyvimmistä Bidenin hallinnon edustajista

Afroamerikkalaisen Karine Jean-Pierren valintaa on luonnehdittu historialliseksi. Hän on myös avoimesti homoseksuaali.

Yhdysvalloissa Valkoinen talo saa ensimmäisen mustan tiedottajan
Tom Kankkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvalloissa Valkoinen talo saa ensimmäisen mustan tiedottajan, kun presidentti Joe Biden päätti nimittää Karine Jean-Pierren tehtävään. Nykyinen tiedottaja Jen Psakin siirtyy median palvelukseen.

Jean-Pierre totesi ymmärtävänsä, että hetki on historiallinen, kun hän puhui toimittajille yhdessä Psakin kanssa Valkoisen talon lehdistöhuoneessa.

Jean-Pierre on ollut apulaistiedottajana Bidenin virkakauden alusta.

Karine Jean-Pierre on työskennellyt muun muassa Bidenin kampanjaorganisaatiossa ja presidentti Barack Obaman hallinnossa.

44-vuotiaasta Jean-Pierrestä tulee myös ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen Valkoisen talon tiedottaja.

"Suosittu toimittajien parisssa"

Jean-Pierren kerrotaan olevan suosittu toimittajien parissa, mutta on arveltu, ettähän ei ole kovin hyvin perehtynyt ulkomaita koskeviin asioihin.

Nyt tehtävänsä jättävä tiedottaja Jean Psaki on työskennellyt myös ulkoministeriössä, joten hänelle ulkopolitiikkaa on tuttua.

Psaki siirtyy TV-kanavan palvelukseen

Jean-Pierre joutui viime vuonna tarkentamaan puheitaan, kun syntyi vaikutelma, että Yhdysvallat tukee Ukrainan Nato-jäsenyyttä.

Virallinen linja on, että Yhdysvaltain mielestä puolustusliiton ovi on avoinna kaikille maille, jotka täyttävät jäsenyyskriteerit ja Ukrainalla tulee olla oikeus hakea jäseneksi.

Jen Psakin odotetaan siirtyvän MSNBC-uutiskanavan palvelukseen. Hän jättää tehtävänsä virallisesti 13. toukokuuta.

Juttua korjattu 7.5.2022 klo 1:08: Korjattu Jen Psakin nimen kirjoitusasu.

Suosittelemme