Hyppää sisältöön

Bottas täräytti Miamin avausharjoituksissa päin ratavallia – jakso jäi kesken

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen ensimmäinen harjoitusjakso formula ykkösten MM-sarjan Yhdysvaltain gp:ssä jäi kesken. Hän ajoi ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa päin ratavallia.

 Valtteri Bottaksen Alfa Romeo osui ratavalliin Miamin harjoituksissa.
Kuva: IMAGO/Every Second Media/ All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtteri Bottas ei loukkaantunut tilanteessa. Harjoitusjaksoa Miamissa oli ajettu noin 35 minuuttia, kun Bottaksen Alfa Romeo lähti luisuun mutkassa seitsemän. Auto törmäsi ratavallia päin perä edellä.

Bottaksen auto vioittui sen verran, että hän jätti ensimmäisen harjoitusjakson kesken.

Mercedekseltä viime kauden jälkeen Alfa Romeolle siirtynyt Bottas on onnistunut alkukauden perusteella tallinvaihdossaan mainiosti. Hän on ajanut tällä kaudella parhaimmillaan sijat viisi ja kuusi. Bottas oli edellisessä kisassa Italian Imolassa viides.

Ensimmäisten harjoitusten nopein oli kuljettajien MM-sarjaa johtava Ferrarin Charles Leclerc 71 tuhannesosasekuntia ennen Mercedeksen tulokaskuskia George Russellia. Kolmas oli viime kauden maailmanmestari, Red Bullin Max Verstappen. Bottas oli tuloslistalla 17:s.

Hamilton härnäsi lajin kattojärjestöä

Ensimmäisellä harjoitusjaksolla parranpärinää aiheutti Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Hän protestoi Kansainvälisen autoliitto FIA:n valvomattomia sääntöjä, jotka rajoittavat kuljettajien vapautta käyttää kilpailuissa koruja ja sormuksia.

Niinpä Hamilton lajin kattojärjestöä provosoidakseen ilmestyi mediatilaisuuteen yllään kolme kelloa, rannekoru, korva- ja kaulakorut sekä nenänappi.

– En saanut enempää koruja päälleni, Hamilton vitsaili uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yhdysvaltain gp ajetaan Miamin katuradalla ensimmäistä kertaa. Toiset vapaat harjoitukset alkavat Suomen aikaa kello 0.30.

Lue myös:

MM-taistelu jatkuu arvaamattomalla Miamin F1-radalla – Ylen asiantuntija uskoo radan soveltuvan mainiosti Valtteri Bottakselle: "Ferrarin moottori antaa merkittävän osan"

Suosittelemme