Hyppää sisältöön

Tuija Hyyrynen juhlii viidettä peräkkäistä Italian mestaruttaan grillaten – konkarin tulevaisuuden suunnitelmat täysin auki EM-kisojen jälkeen

Hyyrysen edustama Juventus varmisti lauantaina viidennen peräkkäisen naisten Serie A:n mestaruuden, kun se voitti toiseksi viimeisellä ottelukierroksella Sassuolon 3–1.

Tuija Hyyrynen juhlii viidettä Italian mestaruuttaan.
Juventus ja Tuija Hyyrynen (kolmas vasemmalta takarivissä) juhlivat viidettä Italian mestaruuttaan. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä,
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Juventuksen ja Helmarien puolustaja Tuija Hyyrynen on tottunut mestaruusjuhliin Italian-vuosinaan. Lauantaina Torinossa varmistunut mestaruus oli seuralle ja Hyyryselle jo viides peräkkäinen.

Juventuksen naisten joukkue perustettiin vuonna 2017. Se on voittanut siitä lähtien mestaruuden joka vuosi. Hyyrynen on ollut mukana alusta alkaen. Mestaruushumu ei kuitenkaan ole käynyt tylsäksi.

– Ei varmaan ikinä voi sanoa, että siihen tottuu, mutta tänä vuonna tuntui, että se (mestaruus) oli meidän käsissämme niin pitkään, että se kuuluu meille. Ehkä se oli enemmän sellainen puolustaminen kuin voittaminen. Mutta yhtä hienoa kuitenkin ja nyt saadaan palkinto kaikesta kovasta työstä, mitä olemme pitkin vuotta tehneet, Hyyrynen kuvaili tunnelmia Yle Urheilulle ratkaisevan ottelun jälkeen.

Torinolaiset aikovat juhlia mestaruutta aluksi treenikeskuksessa grillaten.

– Katsotaan sitten, mihin ilta vie.

Hyyrynen pääsi mestaruuden varmistaneessa ottelussa kentälle 68. minuutilla, kun tilanne oli jo 3–1 Juventukselle. Ottelu päättyi näihin lukemiin.

– Siinä vaiheessa meillä oli johtoasema. Se piti vain pitää. Pääsin hyvin peliin mukaan. Oli kyllä huikeaa, kun tuli loppuvihellys ja tiedettiin, että Scudetto kuuluu taas meille.

Juventus on toisena sarjassa olevan Roman tavoittamattomissa, sillä eroa on viisi pistettä, kun yksi kierros on pelaamatta.

Tuija Hyyrynen.
Hyyrysen edustama Juventus on hallinnut Serie A:ta. Kuva: All Over Press

Peliaika väheni edellisvuosista

Omaan kauteensa Hyyrynen, 34, ei ole täysin tyytyväinen. Uuden valmentajan Joe Montemurron alaisuudessa vastuuta ei irronnut yhtä paljon kuin edellisinä kausina.

– Olen kyllä saanut pelata, mutta tärkeissä peleissä en saanut kovin paljon vastuuta. Vähän jäi hampaankoloon totta kai. Meillä on ollut paljon pelejä tänä vuonna, tuntuu, että joka viikko oli kaksi peliä. Jokainen on kyllä saanut pelata melkein niin paljon kuin jaksaa. Vaikka olen istunut penkillä, pelejä on silti tullut hirveästi.

Erilainen rooli on antanut mahdollisuuden tukea joukkuekavereita aiempaa enemmän. Hyyrysen mukaan on samantekevää, kuka joukkueesta on kentällä, koska mestarijoukkue on niin yhtenäinen.

– Olemme kaikki mukana fiiliksessä ihan täysillä joka kerta.

Hyyrysen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Hän ei ole miettinyt, aikooko jatkaa Torinossa vai siirtyä jonnekin muualle. Ajatukset ovat olleet tiukasti seurajoukkueen kaudessa ja Helmarien tulevissa koitoksissa.

– Minulla on ihan auki vielä. Olen keskittynyt tähän kauteen ja EM-kisat ovat mielessä totta kai. Sitä pidemmälle en ole vielä miettinyt. En ole tehnyt mitään päätöksiä.

– Molemmat vaihtoehdot olisivat hyviä. Tosiaan viisi vuotta kun olen jo ollut Juventuksessa, niin joku uusi haaste voisi maistua. Jää nähtäväksi. Pitää tässä pikkuhiljaa alkaa tehdä jonkinlaisia päätöksiä. Mutta tänään ajattelen vain juhlia ja joukkueen kanssa hauskanpitoa.

Tuija Hyyrynen.
Hyyrysen kausi jatkuu seurajoukkuekauden jälkeen Helmarien matkassa. Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Uudet tavoitteet pian edessä

Pienistä selkävaivoista kuntoutunut Hyyrynen ei aio jäädä lepäilemään Serie A:n mestaruuden eli Scudetton jälkeen. Juventus kohtaa parin viikon päästä Italian cupin finaalissa AS Roman. Joukkue jahtaa historiallista triplaa. Sillä on jo Italian supercupin ja Serie A:n mestaruudet taskussaan.

– Triplaa emme ole vielä voittaneet ja se on meidän tavoitteemme. Panostamme siihen ihan kaiken.

Juventus oli mukana myös Mestarien liigassa, josta se putosi hävittyään puolivälierissä Olympique Lyonnaisille yhteismaalein 4–3.

Seurajoukkuekauden jälkeen vuorossa on huipputärkeä maajoukkuekesä. Helmarit pelaa Englannissa jalkapallon EM-kisoissa.

– Odotan sitä jo innolla. Kun kisat lähenevät, niitä miettii enemmän ja enemmän. Toivon, että paikalle tulee paljon suomalaisia, jotta saadaan sinne tunnelma kattoon. Annamme Helmareiden kanssa kaikkemme siellä.

Yle näyttää EM-kisat kanavillaan. Suomen avausottelu on luvassa 8. heinäkuuta Espanjaa vastaan.

Lue lisää:

Jääkö Helmarien tähtipelaajalta Linda Sällströmiltä taas EM-kisat väliin? Maalitykki varovaisena: "En uskalla sanoa yhtään mitään"

Helmarien päävalmentajan erikoinen jäätyminen lehdistötilaisuudessa puhuttaa – asiantuntija epäilee, että nyt Anna Signeulin aikakausi päättyy

Barcelonan Camp Noulla murskattiin jalkapallon naisten katsojaennätys – Mestarien liigan ottelua seurasi yli 90 000 ihmistä

Suosittelemme sinulle