Hyppää sisältöön

Neova myy yli tuhat hehtaaria rakennettuja kosteikkoja – myynnissä myös Kontiolahden Kyyrönsuo

Aiemmin myynnissä olleet Rautalammin Rastunsuo ja Kontiolahden Linnunsuo ovat nykyisin luonnonsuojelualueita. Neova arvioi kauppojen kiinnostavan myös luonto- ja metsästysharrastajia.

Valtaosa myytävistä kosteikoista on entisiä turvetuotantoalueita, joita on kehitetty alueen eläimistölle ja eliöstölle sopivammaksi. Kuvituskuva. Kuva: Maarit Moisio / Saimaan Vesiensuojeluyhdistys ry
Emilia Saukkonen

Neova eli entinen Vapo tuo tänään myyntiin yli kaksikymmentä rakennettua kosteikkoa.

Kosteikot sijaitsevat ympäri Suomea. Pohjois-Karjalassa niistä on yksi, Kontiolahden Kyyrönsuo.

Valtaosa kosteikoista on Neovan entisiä turvetuotantoalueita. Niiden pinta-alat ovat viidestä sataan hehtaaria. Yhteensä kosteikkoja myydään noin tuhannen hehtaarin verran. Koskaan aikaisemmin Suomessa ei ole ollut tarjolla kerralla vastaavaa määrää valmiita kosteikkoja.

Neovan tiedotteen mukaan kosteikoista ovat kiinnostuneita etenkin luonto- ja metsästysharrastajat. Kosteikkojen arvellaan menevän myös retkeilyn, luonnon tarkkailun ja luonnonsuojelun käyttöön.

Aikaisempina vuosina myydyistä kosteikoista Rastunsuo Rautalammmilla ja Linnunsuo Kontiolahdella ovat tällä hetkellä luonnonsuojelualueita.

Nyt myytäväksi tarjotut kohteet myydään nettihuutokaupalla, joka päättyy kesäkuussa.

Kosteikot myydään siinä kunnossa kuin ne ovat. Osalla kosteikoista on valmiina rakennetut lintutornit, laavut, nuotiopaikat ja parkkialueet.

Suosittelemme sinulle