Hyppää sisältöön

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja jäsenkunnat laativat selvityksen alijäämien kattamisesta peruspääomaa alentamalla

Lapin hyvinvointialue on tehnyt kunnallisvalituksen siitä, että Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on päättänyt kattaa 9,2 miljoonan euron alijäämänsä peruspääomaa vähentämällä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien alijäämien kattaminen peruspääomaa alentamalla oli hyvä ratkaisu alueen kuntien talouden kannalta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Lapin hyvinvointialue ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri jäsenkuntineen ovat neuvotelleet sairaanhoitopiirin alijäämistä.

Neuvottelussa on päätetty, että sairaanhoitopiiri ja sen jäsenkunnat laativat seikkaperäisen kuvauksen siitä, miten Mehiläinen Länsi-Pohjan kanssa tehty ulkoistussopimus ja mahdolliset muut syyt ovat vähentäneet sairaanhoitopiirin pääomarahoituksen tarvetta.

Sen jälkeen pyydetään valtiovarainministeriön kirjanpitolautakunnan hyvinvointialue- ja kuntajaostolta lausunto siitä, voidaanko sairaanhoitopiirin alijäämän kattaminen peruspääomaa alentamalla hyväksyä, joko kokonaan tai osittain.

Alijäämien kattaminen peruspääomaa alentamalla oli hyvä ratkaisu kuntien talouden kannalta, koska kunnat pystyivät tekemään siitä alaskirjauksen, joka pienensi niiden taseessa olevaa ylijäämää. Kemin osalta se lisäsi kaupungin alijäämää, koska Kemillä oli taseessaan jo valmiiksi alijäämää.

Lapin hyvinvointialue on tehnyt alijäämien kattamisesta kunnallisvalituksen, joka on jätetty Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle 29. huhtikuuta.

Lue myös: Lapin hyvinvointialue tekee kunnallisvalituksen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä: ei hyväksy päätöstä alijäämien kattamisesta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin yhdeksän miljoonan euron alijäämä katetaan kuntayhtymän peruspääomalla: kuntien ei tarvitse käyttää rahaa

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle