Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaalla alkaa toinen tulvahuippu: Iijoelle ennakoidaan tavallisia kevätkorkeuksia ja Karhunkierros voi katketa Kuusamossa

Oulun eteläpuolella vesi nousee lähelle parin viikon takaisia korkeuksia, mutta jäät eivät enää aiheuta ongelmia. Iijoella tulvahuipun ennakoidaan ajoittuvan ensi viikolle.

Kiutaköngäs tulvii, Tulva uhkaa Karhunkierrosta
Oulankajoen virtaamat voimistuvat jo lähipäivinä, ja vesi voi nousta Karhunkierroksen reitille jo viikonloppuna. Tältä Kiutakönkäällä näytti vuoden 2016 keväällä. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle
Risto Ukkonen

Pohjois-Pohjanmaan jokialueilla ennakoidaan lähipäiville toista tulvahuippua. Sää lämpenee ja sateitakin on luvassa jonkin verran.

Oulun eteläpuolisilla jokialueilla veden ennustetaan nousevan lähelle edellistä tulvahuippua. Jäät eivät kuitenkaan enää aiheuta vaikeuksia, eikä esimerkiksi Pyhäjoella ole ongelmia odotettavissa.

Oulun pohjoispuolella vesi jatkaa nousuaan tällä viikolla, ja tulva voi nousta tavanomaisiin kevätkorkeuksiin. Iijoella tulvahuipun arvioidaan alkavan ensi viikolla säästä ja sijainnista riippuen.

Vesi nousee myös Oulujoen vesistön luonnontilaisissa järvissä ja Kuusamossa lähelle keskimääräistä kevättulvaa toukokuun lopulla. Oulankajoen virtaamat voimistuvat kuitenkin jo lähipäivinä, ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen arvion mukaan vesi voi katkaista Karhunkierroksen viikonloppuna.

Lisää aiheesta:

Kala- ja Pyhäjoen varrella jouduttiin viikonloppuna tulvatorjuntatöihin, mutta isoilta ongelmilta vältyttiin

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle