Hyppää sisältöön

Al Jazeeran toimittaja ammuttiin Länsirannalla Israelin armeijan ratsiassa

Al Jazeeran tunnettu toimittaja Shireen Abu Akleh oli raportoimassa Jeninin pakolaisleirille tehdystä ratsiasta.

Toimittajat lohduttavat toisiaan sairaalan käytävällä.
Kollegat surevat Al-Jazeera-televisiokanavan naistoimittajaa Shirin Abu Akilea Ibn-i Sinan sairaalassa Jeninin kaupungissa Länsirannalla 11. toukokuuta 2022. Kuva: Nedal Eshtayah / AOP
Anu Kerttula

Al Jazeeran toimittaja on ammuttu Länsirannalla, kertovat uutistoimistot.

Tiedot tapahtumista ovat vielä epäselviä.

Arabiankielisen tv-kanavan tunnettua palestiinalaista toimittajaa Shireen Abu Aklehia ammuttiin, kun hän oli raportoimassa Jeninin pakolaisleirille tehdystä ratsiasta.

Al Jazeeran mukaan israelilaiset joukot ampuivat veteraanitoimittajaa päähän ja teko oli "tahallinen" ja "kylmäverinen". Israelin armeijan mukaan palestiinalaiset saattoivat ampua häntä, kun he ottivat yhteen Israelin joukkojen kanssa.

– En usko, että tapoimme hänet, sanoi Israelin puolustusvoimien tiedottaja Ran Kochav yleisradioyhtiö Kanille sanomalehti Haaretzin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kochavin mukaan Israel on ehdottanut palestiinalaisille nopeaa yhteistä tutkimusta.

– Jos todella tapoimme hänet, otamme vastuun, mutta näin ei näytä olevan.

Qatarilainen ministeri: Ammuttiin kasvoihin

Qatarin apulaisulkoministeri Lolwah Al Khater tviittasi aiheesta ja sanoi, että Abu Aklehia ammuttiin kasvoihin ja että hänellä oli yllään lehdistöliivit.

Tapahtumasta kuvatussa videomateriaalissa Abu Aklehin nähdään pukeutuneen siniseen luotiliiviin, jossa on selvästi merkitty lehdistöä tarkoittava sana "press", raportoivat uutistoimisto AP ja Haaretz.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan pitävänsä Israelin armeijaa täysin vastuussa Abu Aklehin kuolemasta.

Israelin armeija vahvisti uutistoimisto AFP:n mukaan suorittaneensa operaation varhain keskiviikkona Länsirannan pohjoisosassa sijaitsevalla leirillä.

Israelin joukkojen tarkoituksena oli pidättää terrorismista epäiltyjä leiriltä ja useilta muilta Länsirannan alueilta, armeija sanoi Haaretzin mukaan.

AFP:n mukaan leirillä on aseellisia palestiinalaisryhmiä.

Tilanteessa haavoittui myös Al-Quds-sanomalehdelle työskentelevä palestiinalaistoimittaja, raportoi uutistoimisto AP. Hänen tilansa on vakaa.

Lue myös:

Amnesty syyttää Israelia apartheidista – "Palestiinalaisilta riistetään järjestelmällisesti ihmisoikeudet"

Suosittelemme sinulle