Hyppää sisältöön

Kantelut Päijät-Soten sosiaalihuollon palveluista vähenivät

Vuonna 2021 tehdyt kolmisenkymmentä kantelua koskivat pääasiassa lastensuojelua, vammaispalveluita sekä iäkkäiden palveluita.

Pyörätuolissa istuva henkilö odottaa vastaanottoaikaa hoitajan kanssa Iitin terveysasemalla.
Esimerkiksi iäkkäiden palveluita koskevat kantelut vähenivät noin puoleen edellisvuodesta. Kuvituskuva. Kuva: Elina Rantalainen / Yle
Kalle Suomi

Sosiaalihuollon palveluista tehdyt kantelut Päijät-Soten alueella vähenivät viime vuonna. Tiedot pohjautuvat alueen sosiaaliasiamiehen vuoden 2021 selvitykseen.

Kanteluita jätettiin kaikkiaan 28, mikä on noin puolet edellisvuoteen nähden. Kanteluita on tehty pääosin lastensuojelusta, iäkkäiden palveluista ja vammaispalveluista.

Muistutuksia sen sijaan tehtiin kaikkiaan saman verran (86) kuin edellisvuonna, mutta iäkkäiden palveluissa muistutusten määrä kasvoi. Myös valitukset hallinto-oikeuteen vähenivät vuoden takaisesta.

Päijät-Soten mukaan erilaisia sosiaalihuollon hallintopäätöksiä tehtiin yli 41 000, joista muutoksenhakuun johti 205 ratkaisua.

Päijät-Soten mukaan julkisten sosiaalipalvelujen tilaa Päijät-Hämeessä ei voi päätellä sosiaaliasiamiehen vuosittaisen selvityksen pohjalta , sillä vain pieni osa palvelujen käyttäjistä ottaa yhteyttä sosiaaliasiamieheen.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle