Hyppää sisältöön

Uskomaton suoritus! Heliövaara ja Glasspool saivat yöllä tietää pääsevänsä turnaukseen, matkustivat aamulla Roomaan ja voittivat iltapäivällä maailman ykkösparin

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat Rajeev Ramin ja Joe Salisburyn Rooman Mastersissa.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool.
Harri Heliövaara (vas.) ja Lloyd Glasspool. Kuva: All Over Press
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool ottivat upean voiton Rooman Masters 1000 -turnauksen nelinpelin avauskierroksella. Heliövaara ja Glasspool voittivat maailman ykkösparin Rajeev Ram/Joe Salisbury 7–6, 6–3.

Salisbury on maailmanlistan ykkönen ja Ram kakkonen. Heliövaara on sijalla 52 ja Glasspool 71.

Kyseessä on Heliövaaran ensimmäinen Masters-tason turnaus.

Heliövaaran valmistautuminen turnaukseen ei ollut ihan tavanomainen, mutta kertoo siitä, millaista tennisammattilaisen arki välillä on. Heliövaara kertoo asiasta blogissaan.

Heliövaara ja Glasspool olivat alun perin vasta kuudennella varasijalla Rooman turnaukseen. Yksi pari jäi kisasta pois heti maanantaina. Osa varasijoilla olleista siirtyi suosiolla Bordeaux'n haastajaturnaukseen ja kaikki eivät halunneet ottaa paikkaa vastaan, joten suomalais-brittiläisen parin asemat paranivat.

Tiistaina illalla Heliövaara ja Glasspool olivat kuitenkin vielä kotimaissaan.

– Viime yönä kuitenkin selvisi, että Rublev vetäytyi nelinpelistä tämän keskiviikkopäivän ottelusta. Tämä ei ollut selvillä vielä nukkumaan mennessäni, mutta laitoin varmuuden vuoksi klo 5 herätyksen soimaan, että ehtisin aamulennolle, jos yöllä jotain tapahtuisi. Heräsin kuitenkin 2.30 vauvan itkuun, vilkaisin puhelintani ja huomasin seitsemän vastaamatonta puhelua Lloydilta, joka oli yrittänyt viestitellä myös vaimolleni ja veljelleni, Heliövaara kirjoitti blogissaan.

Kaksikko otti aamulennot Roomaan, vaikka paikka kaaviossa ei ollut vieläkään varma. Lentokoneen laskeutumisen jälkeen kuitenkin selvisi, että pelipaikka oli selvä. Iltapäivällä kaatuivat maailman ykköset.

Heliövaara ja Glasspool voittivat avauserän katkaisupelin jälkeen. Toisessa erässä he mursivat vastustajien syötön heti erän alussa ja ottivat lopussa vielä toisen murron.

"Lloyd oli myöhästyä lennolta"

Onnellinen Heliövaara kertasi edellisen vuorokauden vaiheita puhelimitse Yle Urheilulle. Kaksikko oli jo käytännössä unohtanut Rooman turnauksen ja tarkoitus oli pitää väliviikko kisoista.

– Sanoin Lloydille, että jos pelaisin uudestaan maailman ykkösiä vastaan, tuskin pitäisin neljää päivää lepoa, jonka aikana oli yhdet polttarit. Eilen oli yksi treeni kylmässä Suomen ulkoilmassa.

Viime yönä tilanne kuitenkin muuttui. Heliövaara tarkensi, että hänet yöllä herättänyt tytär täyttää tänään yhden vuoden.

– Olimme kolmisen tuntia ennen ottelun alkua pelipaikoilla. Otettiin vähän suupalaa ja kävimme lyömässä puoli tuntia. Sitten vähän lounasta, pieni lepo ja kohti kenttää. Aika absurdi tilanne.

– Olimme molemmat aika väsyneitä. Lloyd nukkui kaiken lisäksi pommiin, kun lopulta nukahti ja oli myöhästyä lennolta. Hän ehti ihmeen kaupalla lennolle ja matkusti pelkillä käsimatkatavaroilla.

Itse ottelu maailman ykkösparia vastaan sujui erinomaisesti.

– Tämä oli sellainen suoritus, minkä pystymme parhaimmillaan tekemään. Emme hävinneet yhtään syöttövuoroamme, pelasimme erinomaisen tiebreakin ja toisessa erässä mursimme kaksi kertaa. Vastustajat olivat maailman ykkönen ja kakkonen, mutta pelasimme positiivista, taktiikan mukaista peliä, Heliövaara totesi.

– Olen ensimmäistä kertaa Masters-tasolla mukana. Nautin, hymyilin ja imin tunnelmaa sisään.

Seuraavaksi Heliövaara ja Glasspool kohtaavat Thanasi Kokkinakisin ja Frances Tiafoen.

– Seuraavaksi tulee vastaan kaksinpelin erikoismiehiä, mutta aika vaarallisia. Kokkinakis voitti Australian avointen nelinpelin tammikuussa (Nick Kyrgiosin kanssa). Tulee hyvin erityyppinen ottelu. He pysyvät paljon takana ja yrittävät lyödä sieltä todella kovaa.

Lue myös:

Tenniksen uusi supertähti tekee asioita, joita kukaan ei ole tehnyt aiemmin – Nadal ja Djokovic taipuivat, Ranskan avoimiin herkulliset asetelmat

Suosittelemme