Hyppää sisältöön

Koskenkorva starttaa Superpesiskautensa tänään: "Sotkamo tietää, että Koskenkorva on hankala paikka tulla pelaamaan"

Kossu kohtaa Sotkamon kotikentällään perjantaina.

Superpesiskausi pyörähti käyntiin eilen -Pesiksen pääsarjoissa vahva pohjalaisedustus
Kati Ala-Renko
Avaa Yle-sovelluksessa

Superpesiksen pääsarjat käynnistyivät virallisesti eilen torstaina. Koskenkorvan Urheilijat eli tuttavallisemmin Kossu veti keskiviikkona viimeisiä treenejä ennen perjantain tositoimia.

Vastaan kotikentälle saapuu kova Sotkamon joukkue.

– Sama tahti ulkopelissä, mitä harjoituspeleissä on esitetty ja vähän huolellisuutta sisäpeliin. Taikatemppuja ei tarvita, Sotkamo tietää että Koskenkorva on hankala paikka tulla pelaamaan, napauttaa Koskenkorvan Urheilijoiden pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

Vainionpää kertoo joukkueen olevan hyvässä vireessä. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on vain lukkari Juho Hakomäki.

– Muut miehet ovat ehjiä. Nyt harvinainen tilanne, kun on joutunut miettimään, ketkä eivät mahdu kokoonpanoon. Kun on tullut näytönpaikkaa, kaikki ovat pelanneet hyvin.

Viime vuonna Kossun sijoitus oli runkosarjan kahdestoista. Ennen monia loukkaantumisia joukkue oli jo kuudentena mutta loukkaantumiset sekoittivat pakan.

Pesäpallon pelinjohtaja istuu katsomossa.
Pelinjohtaja Mikko Vainionpää ei etsi taikatemppuja Sotkamoa vastaan. "Sama tahti ulkopelissä kuin mitä harjoituspeleissä esitimme, vähän tarkkuutta lisää sisäpeliin." Kuva: Kati Ala-Renko / Yle

Kannustajien toivotaan löytävän heti paikalle

Kannustajien toivotaan löytävän paikalle heti kauden alkuun. Koronasta johtuen pelejä on seurattu enemmän tv-ruudun välityksellä parin viime vuoden aikana.

– Peleissä on ollut hyvä tunnelma, vaikka yleisöä ei ole koronasta johtuen ollut paljon. Erityisesti, kun olemme esitelleet hyviä otteita. Toivon, että porukka löytää takaisin pelipaikalle, pelin seuraaminen täällä on kuitenkin eri asia kuin kotisohvalta.

Vainionpää luettelee kovimmiksi vastustajiksi viisikon Tampere, Sotkamo, Joensuu, Kouvola ja Vimpeli.

Kauden tavoitetta ei oltu keskiviikkona vielä lyöty lukkoon.

– Todennäköisesti teemme vähän erilaisen tavoitteen. Sellaisen, joka potkii meitä joka päivä eteenpäin. Jos todetaan vain, että kahdeksan parhaan joukkoon ja syksyllä parhaat pelit - mitä joukkueissa usein tapahtuu - se ei käytännössä tarkoita mitään kentällä.

Jippoja löytyy tarpeen mukaan

Yksi joukkueen pelaajista on 3-koppari Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Vainionpää on tyytyväinen saadessaan Yli-Hirvelän takaisin yhden kauden Vimpelin vierailun jälkeen. Yli-Hirvelä on Vainionpään mukaan sarjan parhaita ellei paras koppari ja tunnollinen treenaaja.

Vuonna 1985 syntyneellä Yli-Hirvelällä on jo merkittävä pesäpalloura kasassa.

– Motivaatiota riittää kyllä, ei tätä kannata tehdä jos sitä pitäisi jotenkin herätellä. Kun pelipaita puetaan päälle, silloin mennään!, Yli-Hirvelä vakuuttaa.

Pesäpallokoppari räpylän kanssa.
Kossun 3-koppari ja varakapteeni Veli-Pekka Yli-Hirvelä lupaa, että kun pelipaita puetaan päälle, silloin mennään! Kuva: Kati Ala-Renko / Yle

Pelinjohtaja Vainionpää lupaa, että häneltä löytyy uusia jippoja taskusta vastustajan päänmenoksi ja niitä on muhiteltu jo vuosia.

– Nyt joukkueemme on jo sillä tasolla hitsautunut yhteen, että niitä voi sopivissa määrin ottaa käyttöön. Ei ole kenenkään etu, jos jippoja on 30 mutta peruslyönnit ja heitot eivät ole kunnossa.

Mikä pesäpallossa kiehtoo, miksi kannattaa tulla katsomoonkin?

– Se on helposti seurattava laji. Mitä enemmän oppii, sitä enemmän löytää hienouksia. Se on taito- ja älypeli, hyvä fysiikka parantaa sitä. Se on myös lähellä yksinpeliä, yksin lyöt ja otat kiinni.

Miesten sarjassa pohjalaisedustusta tuovat Koskenkorva, Seinäjoki ja Vimpeli ja naisten sarjassa Lapua, Seinäjoki ja Vaasa.

Lue lisää: Tässä ovat miesten Superpesis-kauden suurimmat ennakkosuosikit ja merkittävimmät siirrot – mestarijoukkueen ex-pelinjohtaja nosti esiin kaksi mahdollista yllättäjää

Pesäpalloon hurahtanut Vimpeli kokoaa lajin juhlavuonna festariviikon pesäpallon ympärille

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun lauantaihin 14.6. kello 23:een saakka.

Suosittelemme