Hyppää sisältöön

Mustasaarelainen Duell osti koko Powerfactoryn osakekannan

Kauppa on solmittu tänään. Kaupan myötä Duellin valikoima laajenee nyt myös muun muassa polkupyörien varaosiin ja tarvikkeisiin.

Renkaita hyllyssä
Duellin valikoimiin kuuluu moottoripyöriin, moottorikelkkoihin ja kilpaveneilyyn liittyviä tarvikkeita ja varaosia. Kuva: Jarkko Heikkinen/Yle
Merja Siirilä

Mustasaarelainen maahantuontiyhtiö Duell on ostanut Tampereella pääkonttoria pitävän PowerFactory Nordicin. Kauppa on solmittu tänään torstaina.

Vuonna 1983 perustettu Duell tuo maahan moottoripyöriin, moottorikelkkoihin ja kilpaveneilyyn liittyviä tarvikkeita ja varaosia. Powerfactory puolestaan on erikoistunut polkupyörien varaosien ja tarvikkeiden maahantuontiin sekä tukkukauppaan. Powerfactorylla on polkupyörien varaosien ja tarvikkeiden lisäksi valikoimassaan moottoripyörien, mopojen, skoottereiden, veneiden sekä puutarha- ja metsätarvikkeiden varaosat ja tarvikkeet.

– Tämä on Duellille merkittävä avaus päästä Pohjoismaiden polkupyörävaraosien ja tarvikkeiden markkinoille. Ranskassa olemme jo tässä tuotesegmentissä viime vuonna toteuttamamme yritysoston ansiosta ja vahvistamme nyt asemaamme tässä kasvavassa segmentissä entisestään, kertoo Duellin toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä lehdistötiedotteessa.

Vuonna 1964 perustetun Powerfactoryn liikevaihto vuonna 2021 oli 15,1 miljoonaa. Pääosa liikevaihdosta tulee Suomen markkinoilta, mutta yhtiö on viime vuosien aikana lisännyt merkittävästi myyntiä myös Ruotsin markkinalle.

Powerfactory työllistää yhteensä 40 työntekijää. Yhtiön pääkonttori ja logistiikkatoiminnot sijaitsevat Tampereella. Ruotsin toimipiste sijaitsee Frölundassa.

Osakkeiden kauppahinta on 9,17 miljoonaa euroa ja se toteutetaan käteiskauppana.

Powerfactory jatkaa toimintaansa toistaiseksi omalla brändillä. Duellin tavoitteena on integroida Powerfactory myöhemmin osaksi Duellia ja Duellin brändiä. Yhtiön toimitusjohtaja ja omistaja Pasi Huura jatkaa toistaiseksi yhtiön palveluksessa vastuullaan polkupyörävaraosasegmentin liiketoiminta.

Lue lisää: Mustasaarelainen maahantuontiyhtiö Duell suunnittelee listautumisantia – tavoitteena kilpailukyvyn ja näkyvyyden parantaminen Euroopassa¨

"Kasvu on meillä dna:ssa" – pohjalainen maahantuontiyhtiö lähtee itseluottamusta puhkuen Euroopan markkinoille

Suosittelemme sinulle